Steven Gerrard a semnat cu Aston Villa, despărțindu-se de Rangers după sezonul în care a cucerit titlul în Scoția. Presa internațională a speculat imediat posibilitatea ca Ianis Hagi să-i urmeze tehnicianului de 41 de ani în Premier League.
În ciuda dorinței antrenorului de a-l transfera pe românul de 23 de ani la Aston Villa, acest lucru ar putea fi împiedicat de regulile Fair Play-ului financiar. Jurnaliștii de la Daily Mail au anunțat astăzi câți bani pot cheltui echipele din Premier League în următoarea fereastră de mercato. Conform sursei citate, Gerrard nu va avea mult spațiu de manevră la noul club, chiar dacă gruparea din Birmingham l-a cedat în vară pe Jack Grealish la Manchester City, pentru aproximativ 100 de milioane de euro.
Aston Villa s-a întărit cu câțiva jucători cu banii primiți în schimbul internaționalului englez, cei mai scumpi fiind Bailey, Ings și Buendia, iar acum, în perioada de transferuri din iarnă, nu vor mai putea cheltui decât 5 milioane de euro. Problemele clubului cu regulile Fair Play-ului financiar sunt mai vechi, datând din anul în care echipa a promovat în Premier League (2019), când s-au cheltuit peste 130 de milioane de euro doar pe transferuri.
Scottish Premiership
Rangers i-a stabilit prețul lui Ianis Hagi! Cât trebuie să plătească echipele care îl vor
IERI LA 16:13
În acest condiții, este foarte puțin probabil ca Ianis Hagi să ajungă sub comanda lui Steven Gerrard în Premier League, cei de la Rangers având pretenții financiare mult mai mari.

Cine l-ar putea antrena pe Ianis Hagi la Rangers

După plecarea lui Steven Gerrard la Aston Villa, presa internațională a scris că oficialii lui Glasgow au trei variante pentru banca tehnică. Este vorba despre Russell Martin, Alex Neil şi Derek Mcinnes.
Totuși, potrivit englezilor de la Daily Record, Gennaro Gattuso ar fi dispus să preia echipa la care este legitimat și Ianis Hagi. Fostul campion mondial ar fi dat de înțeles că va accepta să o antreneze pe Rangers dacă va fi chemat la negocieri.
Italianul, care a și evoluat pe Ibrox Park în tinerețe, este liber de contract după despărțirea de Fiorentina, care a survenit în urma unor neînțelegeri cu șefii cu privire la politica de transferuri. Gattuso a fost, vara trecută, și aproape de Tottenham, însă oficialii lui Spurs l-au ales atunci pe Nuno Espirito Santo.
Premier League
Gerrard dă lovitura: împrumută unul dintre jucătorii care au ajutat-o pe Liverpool să ia titlul
29/11/2021 LA 09:38
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 13-a din Premier League
29/11/2021 LA 08:43