Steven Gerrard a semnat cu Aston Villa, despărțindu-se de Rangers după sezonul în care a cucerit titlul în Scoția. Presa internațională scrie că oficialii lui Glasgow au trei variante pentru banca tehnică. Este vorba despre Russell Martin, Alex Neil şi Derek Mcinnes.
Totuși, potrivit englezilor de la Daily Record, Gennaro Gattuso ar fi dispus să preia echipa la care este legitimat și Ianis Hagi. Fostul campion mondial ar fi dat de înțeles că va accepta să o antreneze pe Rangers dacă va fi chemat la negocieri.
Italianul, care a și evoluat pe Ibrox Park în tinerețe, este liber de contract după despărțirea de Fiorentina, care a survenit în urma unor neînțelegeri cu șefii cu privire la politica de transferuri. Gattuso a fost, vara trecută, și aproape de Tottenham, însă oficialii lui Spurs l-au ales atunci pe Nuno Espirito Santo.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
De-a lungul carierei, Gennaro Gattuso le-a mai pregătit pe Sion, Palermo, OFI Creta, Pisa, AC Milan și Napoli.

Steven Gerrard este noul antrenor al lui Aston Villa

După ce a cucerit titlul cu Glasgow Rangers în sezonul trecut și a avut un parcurs bun în Europa, cota lui Steven Gerrard a crescut enorm. De fiecare dată când o echipă din Premier League a rămas făcă antrenor, numele lui Steven Gerrard a apărut de fiecare dată pe tapet.
Așa s-a întâmplat de curând în cazurile lui Newcastle sau Aston Villa. Dacă cel care a fost managerul lui Ianis Hagi la Rangers a refuzat oferta miliardarilor saudiți de pe St. James' Park, acest lucru nu s-a mai repetat în cazul propunerii venite dinspre Villa Park.
Visul declarat al lui Gerrard este să o antreneze pe Liverpool, fiind o legendă a acestui club, dar este convins că va mai trebui să aștepte pentru acest lucru cel puțin până în 2024, când contractul lui Klopp va expira, iar germanul a lăsat să se înțeleagă că nu va mai rămâne pe Anfield.
În aceste condiții, Gerrard este conștient că experiența la o echipă mai mică din Premier League îi va prinde foarte bine și îl va ajuta să fie 100% pregătit în momentul când varianta Liverpool va deveni viabilă.
Aston Villa l-a puspe Gerrard încă de la început în fruntea listei de posibili înlocuitori ai lui Dean Smith, dar a avut și variante alternative. Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, respectiv Kasper Hjulmand, selecționerul Danemarcei, însă ambii și-au manifestat dorința de a continua munca pe care o au în plină desfășurare și de a-și conduce echipele la Mondialul din Qatar.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
Romanian Liga I
Adi Mutu, sunat în miezul nopții de Gică Hagi pentru un transfer: "Cu el în echipă iau titlul"
31/10/2022 LA 18:24