Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imaginea anului în fotbal. Cum a fost surprins legendarul Alex Ferguson la 5-0 pentru Liverpool

Cristian Mihală

Publicat 25/10/2021 la 10:19 GMT+3

Sir Alex Ferguson a fost un monument de tristețe la finalul partidei Manchester United - Liverpool. Scoțianul a asistat neputincios, din tribune, la modul în care formația pentru care a scris istorie e masacrată de marea rivală, chiar pe Old Trafford.

Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (L) tangles with Liverpool's English midfielder Curtis Jones (R) during the English Premier League football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west En

Credit imagine: Getty Images

Legendarul manager scoțian a fost prezent, ca la fiecare meci din Teatrul Viselor, în tribune. Sir Alex a fost surprins la scorul de 5-0 pentru "cormorani" extrem de afectat, neînțelegând parcă cum de United a ajuns atât de jos.
Fără titlu de la plecarea lui Ferguson, United s-a făcut de râs aseară, cu Liverpool, scorul de 5-0 reprezentând cea mai grea înfrângere din istoria "diavolilor" pe teren propriu contra marii rivale. Probabil scorul putea fi și mai mare, dar băieții lui Klopp nu au mai turat motoarele pe final, lucru recunoscut chiar de neamț: "Pe final, a fost mai important să ne protejăm, să evităm accidentările, decât să marcăm".
Susținător al lui Solskjaer până de curând, Alex Ferguson pare că a ajuns și el la limita răbdării, iar imaginile de după golul de 5-0 al lui Salah este extrem de sugestiv.

Solskjaer, depășit total și la interviul de după United - Liverpool 0-5

Dacă Sir Alex Ferguson a fost extrem de afectat de înfrângerea echipei de suflet, pe rețelele de socializare circulă o imagine care rapid a devenit virală, ca urmare a comicului de situație provocat.
Și la nivel discursiv, Ole a avut mari probleme, declarațiile sale părând în multe momente rupte de realitate.
El a încercat să explice de ce a folosit o abordare atât de ofensivă în debutul meciului, expunându-se enorm; dar a făcut-o folosind ca argument faptul că la fel a jucat cu Liverpool în ultimii doi ani și jumătate. Singura problemă e că în acea perioadă United nu a câștigat vreodată contra marii rivale, în campionat. A obținut doar un succes, în FA Cup, 3-2. La ultima vizită a lui Liverpool pe Teatrul Viselor, în primăvară, Salah&Co s-au impus cu 4-2.
"Eu sunt vinovat. Stafful tehnic al lui United e foarte, foarte bun, e briliant. Eu am fost cel care a decis tactica și abordarea partidei. În ultimii doi ani și jumătate am avut aceeași abordare în partidele cu Liverpool, dar azi ei au fructificat fiecare ocazie pe care și-au creat-o. Suntem Manchester United și vreau ca întotdeauna să controlăm meciurile, să arătăm autoritate pe teren, dar azi nu s-a întâmplat așa", a mai spus Ole.
Ridicolul declarațiilor sale a atins apogeul în momentul în care a încercat să justifice rușinea de azi făcând trimitere la o altă partidă în care United a fost surclasată. Anul trecut, "diavolii" au fost învinși de Spurs cu un scor de tenis, iar Ole pare mulțumit de meciul de azi, prin comparație. Mai mult, el a explicat că nu va demisiona, deși majoritatea fanilor cer asta, susținând că a dus echipa "prea departe" pentru a renunța. United e în prezent pe 7, la 8 puncte de Chelsea și nu a mai învins pe nimeni pe Old Trafford de o lună și jumătate, de la victoria cu United.
"Sezonul trecut am pierdut cu 6-1 cu Spurs și am făcut un meci mult mai rău. Nici nu se poate compara cu ce a fost în seara asta. Nu mă voi da la o parte, am ajuns prea departe ca grup. Suntem prea aproape de ce ne-am propus ca să renunț acum", a concluzionat Solskjaer.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo