Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp împlinește 55 de ani! 5 lucruri mai puțin cunoscute despre antrenorul lui Liverpool

Alex Masgras

Actualizat 16/06/2022 la 11:22 GMT+3

Jurgen Klopp s-a născut pe 16 iunie 1967, la Stuttgart. Ajuns la 55 de ani, antrenorul lui Liverpool este unul dintre cei mai buni antrenori din lume.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Norbert Klopp împlinește astăzi 55 de ani! Născut pe 16 iunie 1967, germanul este unul dintre cei mai buni antrenori din lume în acest moment și un adevărat idol pentru fanii lui Liverpool.
Jurgen Klopp este una dintre cele mai apreciate figuri ale fotbalului mondial din zilele noastre. Germanul a transformat total echipa lui Liverpool, făcând din aceasta nu doar una dintre cele mai bune echipe din lume, dar și o echipă cu un fotbal plăcut ochiului, ofensiv.
Klopp și-a câștigat foarte mulți fani și pentru pasiunea pe care o depune, relația foarte apropiată cu jucătorii și fanii, dar și pentru declarațiile pe care le oferă la conferințele de presă și nu numai.
Citește și:

5 lucruri mai puțin cunoscute despre Jurgen Klopp

Jurgen Klopp, al treilea cel mai bun marcator din istoria lui Mainz
Înainte de a deveni antrenorul lui Mainz, Jurgen Klopp a jucat pentru clubul german timp de 11 ani. 340 de partide a adunat Jurgen Klopp în tricoul lui Mainz, marcând 56 de goluri, fiind pe locul 3 în topul all-time al marcatorilor echipei, în spatele lui Michael Thurk (64 de goluri) și Sven Demandt (57).
Jurgen Klopp a terminat Universitatea Goethe din Frankfurt
În 1995, pe vremea când evolua la Mainz, Jurgen Klopp a terminat Universitatea Goethe din Frankfurt, obținând o diplomă în Științele Sportului. Lucrarea sa de licență a fost despre marș.
Jurgen Klopp, fan Vfb Stuttgart în copilărie
Născut la Stuttgart pe 16 iunie 1967, Jurgen Klopp a fost suporterul celor de la Vfb Stuttgart în copilărie, jucătorul său preferat fiind fundașul Karlheinz Forster, fostul fundaș al naționalei Germaniei.
Jurgen Klopp este extrem de popular în Germania
Jurgen Klopp se bucură de o popularitate ridicată în Germania. Antrenorul lui Liverpool este ambasadorul celor de la Opel încă din anul 2012, iar în urma acestei colaborări, producătorul de mașini german a avut numai de câștigat.
După ce Klopp a devenit ambasadorul celor de la Opel, vânzările modelului Insignia au crescut cu până la 35% în anul 2014.
Jurgen Klopp este cel mai longeviv antrenor din istoria Borussiei Dortmund
Ajuns la Dortmund în 2008, după ce l-a înlocuit pe Thomas Doll, Klopp a stat pe banca Borussiei timp de 7 ani ani. După ce a părăsit echipa la finalul sezonului 2014/15, Klopp a devenit cel mai longeviv antrenor din istoria clubului, depășind recordul lui Ottmar Hitzfeld, care a stat pe banca echipei timp de 6 ani (1991-1997).

Jurgen Klopp, unul dintre cei mai buni antrenori din lume

La scurt timp după ce și-a încheiat cariera de fotbalist la Mainz, Klopp a preluat banca tehnică a echipei, fiind antrenorul lui Mainz timp de 7 ani. După 7 ani foarte buni la Mainz, Klopp a devenit antrenorul Borussiei Dortmund, echipă cu care a reușit să câștige două titluri la rând (2010/11 și 2011/12) și a dus echipa în finala UEFA Champions League în 2013, câștigând 5 trofee cu Dortmund, asta după ce preluase echipa în 2008 de pe locul 13 în Bundesliga.
Klopp fordert volle Konzentration auf die Bundesliga
Încă din primul an în care a ajuns la Liverpool, Klopp a dus echipa în finala Europa League 2016, acolo unde a pierdut în fața Sevillei. Germanul a continuat munca și a construit una dintre cele mai bune echipe, reușind să termine cu Liverpool în top 4 în sezoane consecutive (2016/17 și 2017/18), lucru care nu se mai întâmplase pe Anfield în precedentele 9 sezoane.
A readus-o pe Liverpool în finala UEFA Champions League în 2018 după 11 ani (pierdută la Kiev în fața lui Real Madrid), după care a reușit să câștige trofeul anul imediat următor, în finala de la Madrid, cu Tottenham.
Liverpool - Tottenham 2-0 | În urmă cu un an, "cormoranii" cucereau trofeul Champions League, la Madrid
Acela a fost primul trofeu al germanului la Liverpool, după care au urmat alte trei trofee în doar 12 luni: Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor și Premier League.
Sezonul recent încheiat a fost unul aproape perfect pentru Jurgen Klopp și Liverpool, câștigând două trofee (Cupa Ligii Angliei și Cupa Angliei). În Premier League, Liverpool a fost la un pas de a deveni campioană, terminând sezonul la un singur punct în spatele lui Manchester City (pentru a doua oară, după ce a încheiat la un singur punct în spatele "cetățenilor" și în sezonul 2018/19). De asemenea, Liverpool a ajuns și în finala UEFA Champions League, pierdută în fața lui Real Madrid, scor 0-1.
Jurgen Klopp
La finalul lunii aprilie, Jurgen Klopp și-a prelungit contractul cu Liverpool. Germanul mai avea contract pe Anfield până în 2024 și a dat de mai multe ori de înțeles în trecut că își dorește să ia o pauză după încheierea contractului. Cu toate acestea, carismaticul antrenor le-a oferit motive de bucurie fanilor lui Liverpool, semnând prelungirea contractului până în 2026.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo