Alexandre Lacazette mai are contract cu Arsenal doar până la finalul sezonului 2021/22, francezul neavând de gând să-și prelungească înțelegerea cu 'tunarii'. În aceste condiții, atacantul în vârstă de 30 de ani s-a transformat într-unul dintre cei mai vânați fotbaliști ai momentului și are deja 6 oferte importante.
Potrivit jurnaliștilor de la Daily Express, Lacazette a luat deja o decizie asupra viitorului său. Fotbalistul, care a ajuns pe Emirates în 2017, după ce Arsenal le-a plătit 53 de milioane de euro celor de la Lyon, ar vrea să se transfere în Spania, acolo unde este dorit de Atletico Madrid.
Diego Simeone l-a plăcut dintotdeauna pe Lacazette și chiar a vrut să-l transfere în 2017. Mutarea nu s-a concretizat însă, cei de la Atletico având atunci o interdicție de transfer impusă de FIFA, după ce au fost găsiți vinovați de încălcarea regulilor de transfer internațional pentru jucătorii sub 16 ani.
Cupa Mondială FIFA
Franța a primit răspuns negativ din partea FIFA în cazul plângerii depuse după eșecul cu Tunisia
05/12/2022 LA 18:29
Acum, fotbalistul își dorește să ajungă pe Wanda Metropolitano, acolo unde ar putea să fie coleg cu ceilalți jucători de atac ai campioanei Spaniei, Matheus Cunha, Antoine Griezmann, Angel Correa și Luis Suarez. Rămâne de văzut dacă acesta din urmă va mai continua și din sezonul 2022/23 la Atletico, contractul său fiind valabil doar până la finalul actualei stagiuni.

Lacazette, dorit și de Liverpool

Klopp e decis să aducă un atacant în iarnă, iar cei de la football.london au anunțat la sfârșitul lunii septembrie că germanul e gata să facă o ofertă pentru Alexandre Lacazette, vârful lui Arsenal.
Față de majoritatea cluburilor care vor să îl transfere gratis, după expirarea contractului cu "tunarii", Liverpool vrea să îi plătească o sumă de bani clubului de pe Emirates pentru ca mutarea să se producă în ianuarie.
Vârful de 30 de ani este cotat la 28 de milioane de euro, dar sursa citată notează că nu se pune problema unei astfel de sume, în contextul contractului scadent. Probabil va fi vorba de o sumă de aproximativ 10 milioane de euro, pentru o afacere win-win: Arsenal nu îl va pierde gratis, iar Klopp va găsi un atacant cu cifre excelente, încă din ianuarie, la un preț mult sub cota de piață.
Această mutare e extrem de importantă și în contextul Cupei Africii, staff-ul tehnic al "cormoranilor" urmând să nu se poată baza pe Salah și Mane preț de aproximativ o lună. Acea perioadă e văzută drept una cheie pentru Klopp în perspectiva cuceririi titlului, de aceea vrea să aibă fotbaliști de valoare pentru a suplini absențele.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
04/12/2022 LA 11:59
Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
02/12/2022 LA 18:20