Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nici Zidane, nici Conte: noul mare favorit al patronilor lui United pentru înlocuirea lui Solskjaer

Cristian Mihală

Publicat 25/10/2021 la 15:15 GMT+3

Brendan Rodgers ar putea fi viitorul antrenor al lui Manchester United. Oficialii de pe Old Trafford discută cu reprezentanții lui Conte și Zidane, dar sunt în contacte avansate și cu tehnicianul lui Leicester.

Antonio Conte şi Zinedine Zidane, faţă în faţă ca antrenori

Credit imagine: Eurosport

United are 3 înfrângeri în ultimele 4 partide de campionat, iar distanţa faţă de liderul Chelsea a ajuns deja la 8 puncte. Despre titlu deja nu se mai poate vorbi, având în vedere că trupa lui Tuchel, Liverpool şi City par din altă ligă faţă de "diavoli", însă cu Solksjaer la cârma echipei United ar putea risca să piardă chiar şi un loc de Champions League. Leicester şi West Ham evoluează din ce în ce mai bine şi, după ce anul trecut ambele au fost la un pas să prindă un loc în primele 4, acum ar putea să îi sufle acest loc lui United. Mai ales dacă Ronaldo&Co nu schimbă partitura și evoluează în continuare la fel de slab cum au făcut-o duminică seară, cu Liverpool.
"Când echipa e întărită cu Varane, Jadon Sancho și Ronaldo și joci mai slab decât sezonul trecut, atunci e vina antrenorului", a fost concluzia analiştilor Sky Sports încă de la înfrângerea cu echipa lui Rodgers, Leicester, de etapa trecută, când "diavolii" au primit "doar" 4 goluri.
Acum, după o săptămână în care United a încasat 11 goluri (două în victoria cu Atalanta, din UCL), conducerea pare să îşi fi pierdut total încrederea în Solskjaer. S-a vorbit deja după umilința cu Liverpool despre posibilitatea ca Antonio Conte și Zinedine Zidane să fie din nou contactați de către "diavoli" și, din câte se pare, există deja discuții cu reprezentanții acestora. Zizou e însă aproape imposibil de adus, nedorind să vină în Premier League și preferând să aștepte naționala Franței. Cu Antonio Conte, lucrurile stau total diferit, italianul dorind să preia o echipă mare precum United.
Totuși, football.london, notează azi că favorit pentru înlocuirea lui Solskjaer e în acest moment Brendan Rodgers, omul care a fost aproape de titlu cu Liverpool și care acum impresionează la cârma lui Leicester. Nord-irlandezul a fost dorit și de noii patroni ai lui Newcastle, iar acesta a refuzat postul, chiar dacă salariul i-ar fi crescut exponențial. Asta pentru că fusese deja contactat de oficialii lui United și perspectiva antrenării unei formații atât de mari îi surâde.
Evident, deocamdată nimic nu e bătut în cuie, discuțiile fiind la nivel de tatonări, dar pare tot mai clar că Ole nu mai face parte din viitorul echipei. United e la 8 puncte de liderul Chelsea, jocul lasă de dorit, iar în față urmează o lună îngrozitor de grea, cu Spurs, City, Atalanta, Chelsea și Arsenal printre adversare.
CITEȘTE ȘI:

Brendan Rodgers, un antrenor prea puțin apreciat

Brendan Rodgers a preluat-o pe Leicester în februarie 2019 și în numai 2 ani a transformat-o într-una dintre cele mai bune echipe din Premier League, deși bugetul formației este inferior celui al altor forțe din fotbalul englez. În plus, Leicester câștigat în premieră FA Cup cu nord-irlandezul la timonă, eliminând pe drum chiar pe United.
În ciuda acestor performanțe, Brendan Rodgers nu pare să se bucure niciodată de reputația unui manager de elită. Nu a făcut-o nici când a fost la un pas să ia titlul cu Liverpool și nici când a obținut trofee pe bandă rulantă cu Celtic. Există întotdeauna ceva care îi face pe specialiști să îl ignore pe antrenorul de 48 de ani.
Rodgers vorbește de multe ori despre modificările tactice pe care le face și care duc la succesul echipei sale, iar pentru unii acest lucru reprezintă etalarea unui aer de aroganță. Cu toate acestea, adevăratul motiv pentru care Rodgers nu este recunoscut pe deplin este evazivitatea sa. Într-o epocă a cluburilor cu un așa-zis "ADN", majoritatea managerilor de top se încadrează într-o anumită categorie tactică și sunt ușor de identificat prin filosofia lor.
Dar, spre deosebire de Jurgen Klopp, Pep Guardiola sau Diego Simeone, care se remarcă printr-un stil aparte, Brendan Rodgers nu poate fi definit prin câteva cuvinte cheie. El nu are un stil de joc căruia să-i rămână fidel, propunând un stil tactic adaptiv, flexibil și tocmai de aceea jocul lui Leicester nu poate fi deslușit foarte ușor de specialiști. Exact în asta stă parte din geniul nord-irlandezului, care poate să fie o alegere inspirată pentru oficialii lui United.

Gary Neville nu îl vrea pe Conte la United

Probabil Antonio Conte, liber de contract după despărțirea de Inter, pare cea mai normală alegere pentru mulți. Italianul a luat titlul în Premier League, cu Chelsea, apoi a oprit hegemonia lui Juventus, în Serie A. El e prea apropiat de stil cu Mourinho și are reputația unui tehnician conflictual, iar oficialii de pe Old Trafford de asta se tem.
De aceeași părere este și Gary Neville, legendarul fundaș dreapta al "diavolilor", care a explicat de ce nu îl vede pe italian pe banca tehnică din Teatrul Viselor.
"Conte e disponibil, dar eu nu l-aș aduce la United. Nu cred că Antonio e potrivit pentru clubul nostru. Poate că greșesc, dar asta e opinia mea. Evident, dacă oficialii clubului îl vor numi mâine, voi fi 100% de partea lui, nu vreau să înțelelegeți că am ceva personal cu el. Dar am văzut în trecut că anumiți antrenori, ca Van Gaal și Mourinho, nu au o filosofie potrivită cu cea a lui United. Jose, când a venit, era din punctul meu de vedere cel mai bun antrenor din lume. Și, totuși, nu a reușit", a spus Conte pentru Sky Sports.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo