Raheem Sterling a jucat numai 4 meciuri ca titular în acest sezon pentru Manchester City și nu e deloc mulțumit de statutul său în echipă. Ascensiunea fantastică a lui Phil Foden și transferul lui Jack Grealish l-au determinat pe Guardiola să-l treacă pe linie moartă pe Sterling, astfel că acesta ia în calcul să plece de pe Etihad în viitorul apropiat.
Sterling mai are contract cu City până în 2023, dar viitorul său este incert, el recunoscând că este deschis unei aventuri în alt campionat.
"Nu sunt o persoană care să se plângă. Mă concentrez la ceea ce am de făcut. Vreau doar să joc meciuri de fotbal în mod regulat, să marcez goluri în mod regulat. Dacă nu se întâmplă asta, atunci nu sunt cel mai fericit.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Dacă ar exista opțiunea de a merge în altă parte pentru a juca mai mult, aș fi deschis. După cum am spus, fotbalul este cel mai important lucru pentru mine. Încă de mic mi-au propus anumite targeturi și continui să visez. În calitate de jucător englez, tot ce știu este Premier League și am crezut întotdeauna că într-o zi mi-ar plăcea să joc în străinătate, să văd cum aș face față acestei provocări.Ar trebui să învăț o limbă nouă. Îmi plac foarte mult accentele din franceză și spaniolă", a spus Sterling într-un interviu pentru Business of Sport US Summit.

Pep Guardiola, mesaj cu subînțeles despre situația lui Sterling

La conferința de presă de dinaintea meciului cu Bernley, Pep Guardiola a vorbit deschis despre cazul lui Sterling și a lăsat să se înțeleagă că nu se va opune unei a acestuia, menționând că vrea să lucreze numai cu jucători mulțumiți de faptul că joacă pentru echipa sa.
"Nu știu nimic despre o plecare a lui Raheem. El este jucătorul nostru și, sperăm, va fi un jucător important pentru noi și în viitor. Eu nu le pot garanta jucptorilor un anumit număr de minute. Întotdeauna trebuie să vorbească pe teren, acolo este cel mai bun moment - nu doar Raheem, toți. Cu toții au oportunități să o facă.
Ceea ce vreau de la Raheem și de la toți ceilalți este să fie mulțumiți să fie la City. Dacă nu este cazul, el trebuie să ia cea mai bună decizie pentru familia sa. Am fost jucător, înțeleg complet.", a spus Guardiola.
Citește și:

Sterling, pe lista Barcelonei

Presa din Spania a scris recent că Barcelona este foarte atentă la situația lui Sterling, iar în cazul în care acesta nu va semna un nou contract cu campioana Angliei, catalanii ar urma să încerce un transfer în vara viitoare, sau poate chiar în iarnă.
Prețul englezului nu ar fi foarte ridicat, pentru că va intra atunci în ulrimul an de contract, iar Barcelona și-ar putea permite. În vederea campaniei de achiziții din vara viitoare, catalanii se orientează numai către acest tip de jucători, consacrați, dar care ar putea semna gratis sau care ar costa foarte puțin, finanțele clubului de pe Camp Nou fiind reduse.
Barcelona va avea o concurență serioasă în cazul lui Sterling, englezul fiind și pe lista celor de la Newcastle, alături de alte staruri din naționala Angliei.
Sterling a fost crescut în academia lui Liverpool și a devenit o stea a fotbalului englez în cei 3 ani petrecuți la echipa mare a "cormoranilor" (2012-105). Apoi a venit transferul la City, iar pe Etihad atacantul și-a continuat ascensiunea contribuind esențial la cele 3 titluri în Premier League câștigate de "cetățeni" în ultimii 6 ani. De când a ajuns pe Etihad, Sterling a jucat 302 meciuri și a marcat 115 goluri în toate competițiile, oferind și 89 de pase decisive.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Cupa Mondială FIFA
Harry Kane, șocat de diferența de joc dintre meciul cu Iran și cel cu SUA! "Total în contrast"
25/11/2022 LA 21:50
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34