Pep Guradiola a obținut performanțe remarcabile cu Manchester City în ultimele sezoane, câștigând de 3 ori titlul în Premier League în ultimii 4 ani. În mare, managerul iberic s-a bazat pe același nucleu de jucători, dar acesta simte că mulți dintre ei nu mai pot ajuta foarte mult echipa și e gata să schimbe liniile.
Kun Aguero a devenit emblematic pentru graparea de pe Etihad, dar Guardiola a renunțat la el fără nicio remușcare în momentul în care randamnentul său a scăzut. Presa engleză scrie că Pep va proceda la fel și în cazul altor fotbaliști reprezentativi pentru City în ultimii ani.
Conform eurrosport.co.uk, Raheem Sterling, Bernardo Silva și Ryiad Mahrez au deja bagajele făcute și ar putea pleca chiar în mecarto-ul din iarnă. Sterling a afirmat deja că și-ar dori să joace într-un alt campionat dacă nu va primi mai multe minute la City, iar acest lucru e greu de crezut că se va întâmpla în condițiile în care Foden, Ferran Torres și Grealish sunt apți de joc. La fel stau lucrurile și în cazurile lui Mahrez sau Bernardo Silva, care și-ar putea încheia și ei aventura la City mai devreme decât era de așteptat.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
De altfel, Guardiola a declarat că nu poate garanta niciunui jucător locul de titular și a lăsat să se înțeleagă că nu se va opune unor plecări dacă anumiți jucători consideră că acest lucru este benefic pentru ei.
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235740.png

Guardiola țintește achiziționarea unui atacant central de clasă

Manchester City a depus eforturi uriașe pentru a-l transfera pe Harry Kane înaintea acestui sezon, dar Tottenham a refuzat toate ofertele, deși atacantul și-ar fi dorit o mutare pe Etihad.
Planul lui Guardiola de a aduce un număr 9 clasic de mare valoare rămâne încă activ, iar în vara viitoare e de așteptat ca City să spargă banca pentru un asemenea transfer. Erling Haaland este primul pe listă, iar presa din Albion a scris zilele trecute că oficialii lui City vor demara negocierile cu agentul norvegianului, Mino Raiola, în luna ianuarie.
Suma de transfer nu va fi o problemă pentru City, deoarece atacantul are o clauză prin care poate să plece în vara anului viitor în schimbul a 75 de milioane de €, o sumă mult mai mică decât valoarea sa actuală. Totuși, șefii campioanei Angliei vor trebui să-i achite un comision uriaș impresarului, dar și să-i satisfacă pretențiile financiare lui Haaland. Conform ultimelor zvonuri din presa internațională, Mino Raiola va cere pentru Haaland un salariu de 50 de milioane de € pe sezon.
Unul dintre atuurile pe care City le are în fața celorlalte cluburi care sunt interesate de semnătura lui Haaland este faptul că tatăl tânărului fotbalist a evoluat în perioada 2000-2003 la Manchester.
Nici Robert Lewandowski nu e o soluție de neglijat pentru City, mai ales că polonezul pare dispus să o lase pe Bayern și să încerce o aventură la un alt club. Într-un interviu recent acordat pentru Marca, Lewandowski a recunoscut că Guardiola i-a schimbat cariera în perioada cât a antrenat-o pe Bayern, astfel că polonezul ar putea fi tentat să lucreze din nou cu ibericul.
Indiferent de ceea ce se va întâmpla cu lotul lui City, cert este că Guardiola dorește un suflu nou la echipă. Performanțele din ultimii ani nu pot fi repetate cu același nucleu de jucători, iar ibericul și-a dat seama de asta și vrea să schimbe totul cât mai repede, mai ales că marele său obiectiv este cucerirea Champions League la cârma "cetățenilor".
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33