Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Preluarea clubului Chelsea. Oferta lui Todd Boehly va fi aprobată de Guvern în următoarele ore

Andrei Nicolae

Actualizat 25/05/2022 la 00:41 GMT+3

Guvernul britanic a primit garanții legale că Roman Abramovich nu va beneficia de vânzarea de 4,25 miliarde de lire sterline a clubului Chelsea. Banii vor fi păstrați într-un cont bancar înghețat. Acordul va duce la schimbarea proprietarului grupării de pe Stamford Bridge după 19 ani.

Americanii și fotbalul: imagine memorabilă cu noul patron al lui Chelsea

UPDATE / Oficialii Premier League au aprobat preluarea clubului Chelsea de către Todd Boehly. Conform unui comunicat emis, "achiziția rămâne condiționată de eliberarea de către Guvern a licenței de vânzare" și de completarea următoarelor etape ale tranzacției.

Se așteaptă ca guvernul britanic să aprobe preluarea Chelsea de către consorțiul condus de Todd Boehly în următoarele 24 de ore, anunță Sky Sports. Autoritățile au primit garanții legale că Roman Abramovich nu va beneficia de vânzarea clubului, ceea ce înseamnă că pot aproba acordul de 4,25 miliarde de lire sterline.
Potrivit sursei citate, încasările din vânzare se duc într-un cont bancar înghețat, controlat de guvern.
Abramovich este sancționat și de Uniunea Europeană și, având pașaport portughez, vânzarea trebuie să fie aprobată de autoritățile portugheze.

Preluarea clubului Chelsea, în stadiul final

Oficialii britanici continuă "discuțiile intense atât cu Comisia Europeană, cât și cu omologii lor portughezi, în efortul de a finaliza vânzarea clubuui Chelsea cât mai repede posibil, dar complexitatea și natura birocratică a înțelegerii mai pot încetini tot acest proces"
Acordul va pune capăt unei perioade de 19 a lui Abramovich ca proprietar al lui Chelsea, în care clubul a câștigat 21 de trofee, inclusiv cinci titluri din Premier League și două Ligi ale Campionilor.
Boehly, coproprietar al echipei de baseball LA Dodgers, și Hansjorg Wyss, membru al consorțiului, au fost pe Stamford Bridge la ultimul meci din Premier League cu Watford, câștigat cu 2-1.
Vestea că tranzacția va fi în sfârșit finalizată va fi un impuls pentru Thomas Tuchel & Co, deoarece nu au putut să cumpere sau să vândă jucători, să negocieze noi contracte cu jucătorii din cauza restricțiilor impuse lui Abramovich
Guvernul Marii Britanii l-a sancționat pe oligarh pe 10 martie, dar i-a acordat lui Chelsea o licență specială - care expiră pe 31 mai - pentru a-și continua activitatea.
Discuțiile cu privire la vânzare s-au prelungit în ultimele săptămâni, Abramovich fiind nevoit să nege informațiile potrivit cărora ar fi vrut ca cei 1,5 miliarde de lire sterline pe care i-a împrumutat lui Chelsea să-i fie rambursați înainte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo