Ralf Rangnick nu a avut o experiență fericită la Man United și va preda ștafeta pe banca tehnică olandezului Erik Ten Hag, prezentat deja oficial de către club. Managerul german și-a anunțat însă viitoarea destinație.
La nici 24 de ore de la disputarea partidei cu Chelsea din Premier League (scor 1-1), Rangnick a fost confirmat ca noul selecționer al Austriei. El a semnat un contract de doi ani. Totodată, va rămâne pe Old Trafford într-un rol de consultanță.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM O ORĂ
Federația Austriacă a anunțat că managerul interimar de la Man United are și o clauză introdusă în contract, care prevede că acordul va fi reînnoit pentru încă doi ani dacă naționala se califică la Euro 2024.
"Este o onoare pentru mine să preiau rolul de selecționer al Austriei. Sunt deosebit de încântat de perspectiva de a participa la Campionatul European din Germania cu o echipă tânără, dornică de succes", a declarat Ralf Rangnick.

Ralf Rangnick va avea program lunar de 6 zile pe Old Trafford

Germanul l-a înlocuit pe Ole Gunnar Solskjaer la United la sfârșitul lunii noiembrie, acceptând să preia temporar conducerea echipei până în vară. Cu toate acestea, rezultatele au fost dezamăgitoare. United este în prezent pe locul 6 în Premier League, la 5 puncte în spatele lui Arsenal, care închide Top 4. Londonezii au și două jocuri mai puțin disputate.
Așa cum era planificat, Rangnick va rămâne în continuare consultant și la Man United. Acest rol va cuprinde 6 zile de activitate pe lună în următorii 2 ani, ceea ce înseamnă că germanul va putea să-și îndeplinească atribuțiile la naționala Austriei.
"Aștept cu mare nerăbdare să continui activitatea aici. Încă nu am discutat cu Erik, am vorbit cu Consiliul de Administrație despre contract și profilul postului, conținutul rolului de consultanță.", a susținut Rangnick. Prioritatea pentru noul său rol la Manchester United va fi recrutarea celor mai buni jucători posibili pentru echipă.
https://i.eurosport.com/2022/04/26/3362450.jpg
Premier League
Nici virusul nu-i mai dă fiori lui Antonio Conte în drumul spre Liga Campionilor
ACUM 13 ORE
Premier League
Regretele lui Ralf Rangnick la Manchester United! Ce a declarat înaintea ultimei etape
ACUM 14 ORE