Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară

Andrei Nicolae

Publicat 25/05/2022 la 16:34 GMT+3

Todd Boehly își începe era pe Stamford Bridge după ce a preluat oficial clubul de la Roman Anramovich și îi pune managerului german o sumă importantă pentru achiziții. Jules Kounde, Josko Gvardiol și Raheem Sterling sunt pe lista de cumpărături.

Thomas Tuchel, Manager of Chelsea reacts during The FA Cup Final match between Chelsea and Liverpool at Wembley Stadium on May 14, 2022 in London, England

Credit imagine: Getty Images

Thomas Tuchel va primi 200 de milioane de lire sterline de cheltuit pe jucători noi în această vară, după ce preluarea clubului Chelsea de către Todd Boehly, în valoare de 4,25 miliarde de lire sterline, a fost aprobată în sfârșit de Premier League și guvernul britanic și cel portughez.
Noul proprietar american își propune să conteste supremația cluburilor Manchester City și Liverpool în anii următori, după cum susține Daily Mail.
Chelsea a terminat pe locul al treilea în clasamentul final din Premier League 2021/22, la 19 puncte de Man City și la 18 puncte de Liverpool, dar a ajuns în finala ambelor cupe interne. Iar după ce preluarea de la Roman Abramovich a fost aprobată, gruparea de pe Stamford Bridge își poate face din nou planuri pentru a urca mai sus în viitorul apropiat.

Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară

Potrivit Daily Telegraph, planurile includ un buget de aproximativ 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri, luând în considerare și veniturile din vânzările de jucători în fereastra din vara trecută.
Boehly a vorbit cu Tuchel și cu jucătorii după victoria în ultima etapă asupra lui Watford și a recunoscut necesitatea de a acționa rapid pentru a face achizițiile dorite.
Prioritatea principală va fi rezolvarea problemelor lui Chelsea în apărare, având în vedere că Antonio Rudiger și Andreas Christensen pleacă liberi de contract, iar viitorul căpitanului Cesar Azpilicueta este încă incert.
Pentru defensivă, Chelsea încearcă să îi transfere pe Jules Kounde de la Sevilla și Josip Gvardiol de la RB Leipzig. Potrivit mass-mediei din Anglia, gruparea de pe Stamford Bridge a întocmit o listă de opțiuni cu opt jucători defensivi. Jules Kounde este prioritatea numărul 1. Iar de Josip Gvardiol se interesează și Manchester United și Tottenham Hotspur.
Chelsea urmăresște să aducă și un mijlocaș și un atacant. Jorginho și N'Golo Kante mai au doar un an de contract, iar Timo Werner, Hakim Ziyech și Christian Pulisic sunt deschiși să plece în această vară. Un transfer de impact ar putea fi aducerea lui Raheem Sterling de la Manchester City. Internaționalul Angliei intră în ultimul an de contract.
Atenția clubului se poate îndrepta acum și asupra securizării oamenilor cheie pe contracte cu termen mai lung. Aici este vorba despre Mason Mount în special, care în prezent are un contract de 80.000 de lire sterline pe săptămână. Noul contract va fi mai mult decât dublat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo