Wayne Rooney, golgheterul all-time al echipei Manchester United, și Patrick Vieira, fostul mijlocaș al formației Arsenal Londra, au fost incluși în panteonul gloriilor campionatului de fotbal al Angliei, Premier League Hall of Fame, potrivit presei internaționale, citate de Agerpres.
Rooney, în vârstă de 36 ani, este cel mai bun marcator al grupării de pe Old Trafford, ocupând totodată locul secund în ierarhia istorică a golgheterilor din Premier League, cu 208 goluri în 491 de meciuri disputate pe parcursul carierei sale, după Alan Shearer (260 de goluri în 441 de meciuri).
Fostul atacant al echipelor Everton și Manchester United a cucerit cinci titluri de campion în Premier League, precum și trofeul Ligii Campionilor (în 2008), alături de gruparea de pe Old Trafford.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Patrick Vieira, actualul antrenor al echipei Crystal Palace, a disputat 307 în Premier League pe parcursul carierei sale, majoritatea dintre ele în tricoul lui Arsenal, cu care a cucerit trei titluri de campion și patru Cupe ale Angliei. El a jucat, de asemenea, la Manchester City, în sezonul 2010/11.
În vârstă de 45 ani, Vieira este al doilea francez inclus în Premier League Hall of Fame, după Thierry Henry, fostul atacant al lui Arsenal Londra, care a avut parte de această onoare anul trecut, alături de Alan Shearer.
Zece jucători au fost incluși până în prezent în panteonul gloriilor fotbalului englez: Eric Cantona, Roy Keane, Frank Lampard, Dennis Bergkamp, Steven Gerrard, David Beckham, Alan Shearer, Thierry Henry, Wayne Rooney și Patrick Vieira.
Citește și:

WAYNE ROONEY: "NU ERAM PREGĂTIT DE AȘA CEVA"

Wayne Rooney a fost unul dintre cei mai importanți jucători englezi din ultimii 20 de ani. Acesta a scris istorie la Manchester United, sub comanda lui Sir Alex Ferguson. Un adevărat fenomen, Rooney a debutat în Premier League pentru Everton, la numai 16 ani, în timp ce la naționala de seniori a Angliei a debutat la numai 17 ani.
În februarie, un documentar produs de Amazon a spus povestea lui Wayne Rooney. Cu ocazia acestui documentar, englezul s-a deschis și a vorbit fără perdea despre greutățile pe care le-a întâmpinat la începutul carierei.
Acesta a recunoscut că nu era pregătit de viața pe care fotbalul i-a adus-o, de celebritatea cu care trebuia să se confrunte de la o vârstă fragedă, în condițiile în care și-a pierdut mama, chiar înainte de debutul său.
"Să devin un jucător în Premier League la 16 ani, să joc în echipa națională, nu eram pregătit de așa ceva. Nu m-am gândit niciodată la cealaltă parte a vieții de fotbalist. Nu eram pregătit de această parte a vieții mele. Mi-a luat mult timp să mă obișnuiesc și să înțeleg cum trebuie să gestionez acest lucru. Era ca și cum erai aruncat într-un loc în care nu erai confortabil. A fost dificil.
Am făcut multe greșeli când am fost tânăr, unele și cu presa. Pentru mine, să mă confrunt cu ce era în presă, cu antrenorul, cu familia, a fost dificil. În primii ani la Manchester United, până să se nască primul meu fiu, Kai, mă închideam în casă. Niciodată nu ieșeam.
Erau momente când aveai câteva zile la rând libere iar eu pur și simplu mă închideam în casă și beam, încercând să mă deconectez de la toate lucrurile care se întâmplă", a spus Rooney.
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29
Premier League
David Beckham, sfaturi pentru United înainte de sosirea lui Ten Hag! Ce mesaj a avut pentru Ronaldo
09/05/2022 LA 08:23