Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wenger, sceptic în privința unei noi conduceri la Chelsea. Ce a declarat fostul manager francez

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/03/2022 la 23:00 GMT+2

Arsene Wenger a vorbit despre situația de la Chelsea, club care va fi vândut de Roman Abramovich, ca urmare a invaziei Rusiei din Ucraina. Fostul antrenor al lui Arsenal crede că noul patronat al londonezilor nu va avea aceeași forță financiară precum cea a rusului, însă este convins că gruparea de pe Stamford Bridge va rămâne o echipă de valoare.

Wenger: Abramowitsch hat Chelsea "sehr gut geführt"

Credit imagine: Perform

Articol scris de Andrei Nicolae
Abramovich așteaptă până pe 15 martie oferte pentru a vinde clubul, după ce a anunțat că fosta sa echipă are o valoare de 3,5 miliarde de euro. Chelsea a cunoscut succesul sub patronajul rusului, care a venit pe Stamford Bridge în 2003, câștigând primul lor titlu în 2005 în fața lui Arsenal. Echipa de atunci a lui Wenger venea după sezonul în care cucerise titlul fără să piardă vreun meci.
Wenger a vorbit pentru beIN Sports despre situația de la Chelsea și a fost întrebat dacă noii patroni vor putea să egaleze puterea de a cheltui a lui Abramovich. Răspunsul francezului a fost unul clar: "Nu poți. În ziua de azi nu poți să investești atât de mulți bani, privat, este imposibil. Este limitat la, cred, 200 de milioane de lire în trei ani. Pe vremea aceea puteai să investești un miliard."
Fostul antrenor al lui Arsenal nu a ezitat să laude tactica abordată de Abramovich de la începutul perioadei sale la Chelsea: "Întotdeauna am sfătuit lumea care voia să cumpere cluburi de fotbal, în loc să investești 100 de milioane de lire în fiecare an, investește 500 de milioane de lire în primul an și cumpără jucătorii potriviți, apoi ai o echipă."
"El a putut să facă asta și a făcut-o foarte bine și cred că în prezent clubul este administrat foarte bine și este la un nivel de top. Încă este sustenabil în calitate de club de fotbal pentru că sunt la nivel bun. Dar după aceea, când te uiți în interior este vorba despre bani și decizii bune. Uneori, oamenii au decizii bune, dar nu au bani, iar alteori au bani, dar iau decizii proaste. Trebuie să le combini pe amândouă."

Wenger, mesaj pentru noua generație de acționari din fotbal

Wenger crede că regulile impuse de Fair-Play-ul Financiar încurcă acționarii care vor să vină în Premier League, pentru a construi o echipă de top: "În prezent, cu fair-play-ul financiar, nu aș sfătui neapărat pe cineva să vină și să se lupte cu Manchester City, Chelsea, Liverpool, care sunt la ani lumină în fața lor, pentru a construi o echipă, pentru că nu poți investi banii pe care vrei să îi investești."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo