Articol scris de Andrei Nicolae
Abramovich așteaptă până pe 15 martie oferte pentru a vinde clubul, după ce a anunțat că fosta sa echipă are o valoare de 3,5 miliarde de euro. Chelsea a cunoscut succesul sub patronajul rusului, care a venit pe Stamford Bridge în 2003, câștigând primul lor titlu în 2005 în fața lui Arsenal. Echipa de atunci a lui Wenger venea după sezonul în care cucerise titlul fără să piardă vreun meci.
Premier League
Thomas Tuchel va primi buget de 200 de milioane de lire sterline pentru transferuri în această vară
ACUM 16 ORE
Wenger a vorbit pentru beIN Sports despre situația de la Chelsea și a fost întrebat dacă noii patroni vor putea să egaleze puterea de a cheltui a lui Abramovich. Răspunsul francezului a fost unul clar: "Nu poți. În ziua de azi nu poți să investești atât de mulți bani, privat, este imposibil. Este limitat la, cred, 200 de milioane de lire în trei ani. Pe vremea aceea puteai să investești un miliard."
Fostul antrenor al lui Arsenal nu a ezitat să laude tactica abordată de Abramovich de la începutul perioadei sale la Chelsea: "Întotdeauna am sfătuit lumea care voia să cumpere cluburi de fotbal, în loc să investești 100 de milioane de lire în fiecare an, investește 500 de milioane de lire în primul an și cumpără jucătorii potriviți, apoi ai o echipă."
"El a putut să facă asta și a făcut-o foarte bine și cred că în prezent clubul este administrat foarte bine și este la un nivel de top. Încă este sustenabil în calitate de club de fotbal pentru că sunt la nivel bun. Dar după aceea, când te uiți în interior este vorba despre bani și decizii bune. Uneori, oamenii au decizii bune, dar nu au bani, iar alteori au bani, dar iau decizii proaste. Trebuie să le combini pe amândouă."

Wenger, mesaj pentru noua generație de acționari din fotbal

Wenger crede că regulile impuse de Fair-Play-ul Financiar încurcă acționarii care vor să vină în Premier League, pentru a construi o echipă de top: "În prezent, cu fair-play-ul financiar, nu aș sfătui neapărat pe cineva să vină și să se lupte cu Manchester City, Chelsea, Liverpool, care sunt la ani lumină în fața lor, pentru a construi o echipă, pentru că nu poți investi banii pe care vrei să îi investești."
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
IERI LA 21:31
Premier League
Preluarea clubului Chelsea. Oferta lui Todd Boehly va fi aprobată de Guvern în următoarele ore
IERI LA 13:34