Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul lui Klopp, după ce americanii care patronează Liverpool au decis să vândă clubul

Cristian Mihală

Actualizat 10/11/2022 la 14:51 GMT+2

Jurgen Klopp a comentat posibila vânzare a lui Liverpool, după ce patronii americani au decis să cedeze acțiuni. Germanul a explicat că, în opinia lui, lucrurile nu au de ce să se schimbe din punct de vedere al performanțelor echipei.

rgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Liverpool and Brighton and Hove Albion at Anfield in Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano!
Fenway Sports Group, consorțiul american care deține Liverpool încă din anul 2010, a scos clubul la vânzare. După victoria la penaltyuri cu Derby, din Cupa Ligii, Klopp a fost chestionat în legătură cu această veste. Germanul a admis că știa de planurile lui Gillett Jr. și Tom Hicks de mai mult timp și a ținut să îi asigure pe fani că totul este sub control din punct de vedere al gestionării echipei.
"Nu are niciun impact asupta mea sau a echipei. Știam de ceva timp despre planurile lor. Nu înțeleg 100% de ce vor să vândă, dar am înțeles că se caută alți investitori, astfel încât Liverpool să fie mai puternică. E o idee bună, îmi place. Fotbaliștii nu m-au întrebat nimic pe subiect, nu am fost distrași de la ce avem de făcut sub nicio formă. Orice s-ar întâmpla, mi-a plăcut să lucrez cu cei din FGS, am avut o relație excelentă cu patronii. Eu sunt dedicat clubului Liverpool, nu mă gândesc foarte mult la ce se va întâmpla. Oricum, fără a fi expert, știu că astfel de schimbări durează, nu se face un asemenea deal de pe o zi pe alta. Noi ne vedem de treaba noastră, încercăm să obținem cât mai mult pe latura sportivă", a explicat Klopp, citat de Daily Mail.
În prezent, presa engleză susține că Liverpool a devenit obiectiv pentru un alt miliardar american, dar și pentru un grup de investiții din Dubai.

Fenway Sports Group a anunțat luni că vinde Liverpool

The Athletic a anunțat în cursul zilei de luni că Fenway Sports Group, consorțiul american care deține Liverpool din anul 2010, a scos clubul la vânzare. Potrivit sursei mai sus menționate, FSG a căutat în trecut mai multe oportunități de a vinde echipa de pe Anfield.
Au fost multe schimbări în ultima perioadă în conducerea unor echipe din Premier League și, inevitabil, am fost întrebați despre deținerea Fenway Sports Group a clubului Liverpool.
"FGS a primit în ultima perioadă întrebări privind posibilitatea ca terţi să devină acţionari la Liverpool. În condiţii corecte, vom lua în considerare să vindem acţiuni, dacă această soluţie este cea mai bună pentru Liverpool, ca şi club. FGS rămâne strict legată de succesul lui Liverpool, atât în teren, cât şi în afara sa", se arată în comunicatul FSG pentru The Athletic.
FSG deține clubul Liverpool din octombrie 2010, atunci când a cumpărat echipa de la George Gillett Jr. și Tom Hicks.
În toată această perioadă, Liverpool a cucerit UEFA Champions League (2018/19), Premier League (2019/20), Campionatul Mondial al Cluburilor (2019), FA Cup (2021/22), Cupa Ligii Angliei (2011/12, 2021/22) și Supercupa Europei (2019).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo