Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, prima remiză a sezonului, pe terenul lui Southampton. Rezultatele zilei în Premier League

Cristian Mihală

Publicat 23/10/2022 la 17:56 GMT+3

Arsenal a înregistrat prima remiză a sezonului, 1-1 pe terenul lui Southampton. "Tunarii" au controlat autoritar prima parte, dar "sfinţii" au făcut o repriză secundă excelentă.

Southampton's Brazilian defender Lyanco (L) vies with Arsenal's Brazilian midfielder Gabriel Martinelli (R) during the English Premier League football match between Southampton and Arsenal at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on October 2

Credit imagine: Getty Images

Cu 9 victorii şi o înfrângere, Arsenal a venit pe St. Mary's Stadium din postura de lider în Premier League. Iar maturitatea şi elanul formaţiei lui Arteta şi-au spus cuvântul în debutul meciului, când Gabriel Jesus şi Martinelli au ratat două ocazii bune.
Scorul a fost deschis de Xhaka, care a reluat simplu, în poartă, o centrare a lui Ben White, care a conclucrat perfect în flancul drept cu Saka.
Totul părea să se îndrepte spre un nou succes al "tunarilor", dar repriza secundă nu a semănat deloc cu prima. Fără a efectua vreo schimbare, Ralph Hasenhuttl a găsit discursul corect, la cabine, astfel că Southampton a arătat mult mai curajoasă şi mai încrezătoare în propriile forţe. Pe acest fundal de dominare al "sfinţilor" a venit golul egalizator, care a purtat semnătura lui Stuart Armstrong.
Arsenal a reuşit să trimită balonul în plasă în minutul 79, când Tierney - foarte activ ofensiv după ce a fost introdus de Arteta - a întors perfect pentru Odegaard, care a trimis sub bara transversală, fără speranţe pentru Bazunu. Mingea a părăsit însă suprafaţa de joc, înainte ca fundaşul stânga să paseze, astfel că golul a fost anulat.
Cu acest rezulttat, Arsenal rămâne pe primul loc în Premier League, dar distanţa faţă de campioana Manchester City e de doar două puncte. În ceea ce o priveşte pe Southampton, aceasta coboară pe 15 şi e la doar 3 puncte de zona retrogradării.

Aston Villa a defilat, fără Steven Gerrard

Scorul zilei în Premier League a fost înregistrat pe Villa Park, acolo unde demiterea lui Steven Gerrard a avut efectul scontat.
Villa s-a impus cu 4-0 contra lui Brentford, după un start de meci furibund, în care formaţia din Birmingham a punctat de 3 ori în primele 14 minute. Danny Ings, cu o dublă, şi Bailey au dus scorul la unul de neprezentare, pentru ca apoi Ollie Watkins să stabilească rezultatul final, în repriza secundă.
Villa a înscris primele două goluri într-un interval de 6 minute şi 41 de secunde. Niciodată în istoria Premier League, în 1050 de meciuri, formaţia din Birmingham nu a avut un start atât de bun.
Un alt meci interesant a avut loc azi pe Molineux, unde Leicester nu a avut milă de Wolves. "Lupii" l-au confirmat în această săptămână pe interimarul Steve Davis la conducerea echipei până la finalul sezonului, dar e foarte greu ca Wolverhampton să iasă din criză. Trupa lui Brendan Rodgers a dat recital în faţa lui Diego Costa&Co, impunânu-se cu 4-0 graţie reuşitelor lui Tielemans, Barnes, Maddison şi Vardy.
Leicester a devenit prima echipă din ultimii 20 de ani care să înceapă ziua de pe ultimul loc al Premier League şi să se impună cu 4-0. Precedentul a fost realizat tot de Leicester, în 2002, contra lui Forest.
Rezultatele zilei în Premier League
  • Aston Villa - Brentford 4-0
  • Leeds - Fulham 2-3
  • Southampton - Arsenal 1-1
  • Wolves - Leicester 0-4
Azi se mai joacă Tottenham - Newcastle, în timp ce partida West Ham - Bournemouth are loc luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo