Crystal Palace - Arsenal a fost primul meci al sezonului 2022-2023 din Premier League, unul care se anunță extrem de incitant. A fost pentru a 5-a oară în istorie când campionatul englez a fost deschis într-o seară de vineri, iar în precedentele 4 ocazii gazdele se impuseseră de fiecare dată, o statistică care le dădea fiori fanilor lui Arsenal.
Cu achiziții de peste 100 de milioane de £, formația lui Arteta are ambiții mari în această stagiune, iar startul a fost unul reușit, chiar dacă nu strălucitor.
Liga
Barcelona se reorientează după ce l-a pierdut pe Azpilicueta! Catalanii vor un fundaș de la Arsenal
ACUM 5 ORE
"Tunarii" au început în forță pe Selhurst Park, iar Martinelli a ratat o ocazie mare în minutul 4. Brazilianul nu a mai greșit însă ținta în minutul 20, când a reluat cu capul în poartă o minge recentrată perfect de Zinchenko, în urma unui corner. Acesta a fost primul gol marcat cu capul de Martinelli în Premier League.

Arsenal a câștigat pe terenul lui Palace în primul meci al sezonului din Premier League

După marcarea golului, Arsenal a redus din turație și echipa lui Vieira a preluat inițiativa. Prima mare ocazie a gazdelor a apărut în minutul 42, când Ramsdale a avut o intervenție de clasă la lovitura de cap a lui Odsonne Edouard.
Tactica lui Arsenal nu s-a schimbat nici după pauză, jucătorii lui Arteta preferând să facă un meci de așteptare. Ramsdale a fost pus din nou la încercare în minutul 52, dar goalkeepr-ul "tunarilor"a fost din nou la post, deși s-a aflat în situație de unu la unu cu Eze.
Palace a dominat teritorial restul partidei, dar luciditatea le-a lipsit oamenilor lui Vieira și aceștia nu au reușit să egaleze deși au avut câteva șarje periculoase. Soarta meciului a fost decisă în minutul 85, când Marc Guehi a deviat cu capul în proprie poartă o centrare a lui Saka.
Așadar, Arsenal a început ideal sezonul, cu o victorie pe un teren dificil. În etapa a 2-a, echipa lui Arteta va primi vizita lui Leicester. De partea cealaltă, Palace va avea o misiune dificilă în a obține primul rezultat pozitiv din această stagiune, deoarece săptămâna viitoare se va deplasa pe terenul lui Liverpool.
Premier League
Cesc Fabregas, dezvăluiri despre conflictul cu Sir Alex Ferguson! Ce s-a întâmplat în 2004
ACUM 6 ORE
Premier League
"Grădinița Arsenal" se completează cu un transfer de 45 de milioane €. Dream-team pentru Arteta
IERI LA 09:27