Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal s-a impus pe terenul lui Brentford și e lider în Premier League! Moment istoric în Anglia

Nicu Savin

Publicat 18/09/2022 la 15:54 GMT+3

Arsenal a câștigat cu 3-0 în deplasarea de pe terenul lui Brentford și a revenit pe prima poziție în Premier League. Golurile "tunarilor" au fost marcate de William Saliba, Gabriel Jesus și Fabio Vieira.

Gabriel Jesus celebrates scoring Arsenal's 2nd goal during the Premier League match between Brentford FC and Arsenal FC at Brentford Community Stadium on September 18, 2022 in Brentford, England

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a avut un start de sezon de vis, cu 5 victorii în primele 5 etape, dar apoi a urmat primul duș rece, înfrângerea cu 1-3 contra lui Manchester United. Tânăra echipă a londonezilor a trecut însă repede peste eșecul de pe Old Trafford și a oferit o nouă demonstrașție de forță, în meciul din deplasare cu Brentford.
Echipa lui Arteta a dominat de la un capăt la altul disputa de Community Stadium și s-a impus cu 3-0. William Saliba a deschis scorul în minutul 17, după un corner, iar Gabriel Jesus a stabilit scorul pauzei în minutul 28, reluând impecabil cu capul o centrare perfectă a lui Xhaka.
Brazilianul a sărbătorit reușita printr-un dans, în semn de susținere pentru Vinicius, care a fost victima unui comentariu rasist în presa spaniolă, fiind acuzat că nu-și respectă adversarii dansând după fiecare gol.

Arsenal, lider în Premier League, după 3-0 pe terenul lui Brentford

Soarta meciului a fost pecetluită în minutul 49, când Fabio Vieira a făcut 3-0 cu un șut excelent de la marginea careului. Acesta a fost primul gol marcat de portughez în tricoul "tunarilor". Transferat în această vară de la Porto pentru 31,5 milioane de €, Vieira a fost accidentat în startul stagiunii, dar începe să demonstreze că investiția în transferul său a meritat.
Prin golul marcat în poarta lui Raya, Vieira a stabilit și un record inedit. Meciul de azi a fost primul în care portughezul a fost titular în Premier League. În toată istoria lui Arsenal, 19 fotbaliști au marcat în debutul lor ca titulari într-un meci de campionat, dar portughezul este primul care o face din afara careului.
Până la final nu s-au mai întâmplat foarte multe lucruri notabile. Brentford s-a zbătut în gol să revină în meci, iar Arsenal nu a mai forțat, adjudecându-și fără probleme o victorie pe deplin meritată, a 6-a din acest sezon.
Partida nu s-a terminat însă înainte de a se mai bifa un moment istoric în campionatul Angliei. Fabio Vieira i-a lăsat locul lui Ethan Nwaneri, care la 15 ani și 180 de zile a devenit cel mai tânăr jucător care prinde minute într-un meci din Premier League.
Ca urmare a acestui succes, Arsenal a ajuns la 18 puncte în clasament și a revenit pe prima poziție în Premier League, având un punct peste Manchester City. De partea cealaltă, Brentford rămâne cu 9 puncte, ocupând poziția a 9-a momentan.
După pauza competițională de două săptămâni, Arsenal va juca derby-ul nordului Londrei cu Tottenham, pe Emirates, iar Brentford se va deplasa la Bournemouth.
Meciurile etapei a 8-a din Premier League
  • Nottingham Forest - Fulham 2-3
  • Aston Villa - Southampton 1-0
  • Wolverhampton - Manchester City 0-3
  • Tottenham - Leicester 6-2
  • Newcastle - Bournemouth 1-1
  • Brentford - Arsenal 0-3
  • Everton - West Ham (azi, ora 16:15)
*Partidele Brighton - Crystal Palace, Chelsea - Liverpool și Manchester United - Leeds au fost amânate din cauza evenimentelor legate de funerariile Reginei Elisabeta a 2-a.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo