Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boxing Day | Liverpool trece peste eșecul cu City din Cupa Ligii și învinge pe Villa Park

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/12/2022 la 21:27 GMT+2

Formația antrenată de Jurgen Klopp obține un succes important de Boxing Day și se apropie de locurile eligibile pentru competițiile europene, la capătul unui meci echilibrat pe Villa Park din Birmingham. Două noi recorduri pentru "cormorani".

Mohamed Salah of Liverpool celebrates with teammates Darwin Nunez and Andy Robertson after scoring their side's first goal during the Premier League match between Aston Villa and Liverpool FC at Villa Park

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Continuă fotbalul spectacol din Premier League în a doua zi a Crăciunului, pentru că Liverpool a obținut al al 3-lea succes consecutiv în campionat, însă într-un meci pe care băieții lui Jurgen Klopp l-au trăit cu mari emoții.
Oaspeții s-au impus cu scorul de 3-1, însă evoluția acestor nu a fost una convingătoare și dă de gândit conducerii clubului că e nevoie urgentă de investiții și noi achiziții în perioada de transferuri din iarnă, pentru a se putea salva sezonul.

Liverpool, victorie la primul meci oficial după o lună și jumătate

Partida a debutat furtunos, pentru că după doar 4 minute, "cormoranii" au avut prima acțiune periculoasă din care au și reușit să deschidă scorul, prin golgheterul echipei, egipteanul Mohamed Salah, care a ajuns la 7 reușite în acest sezon de campionat, egalându-l pe Roberto Firmino.
Totodată, cu această reușită, "micul faraon" a devenit doar al 2-lea fotbalist din istoria lui Liverpool care ajunge la peste 50 de goluri marcate și peste 50 de pase decisive în Premier League, după legendarul Steven Gerrard.
Un alt record bifat de tabăra oaspeților și tot la golul din minutul 5 a fost cel al fundașului scoțian Andrew Robertson, care a devenit cel mai bun pasator decisiv din postura de fundaș din istoria campionatului englez, acesta fiind autorul pasei decisive la reușita lui Salah, a 54-a din cariera sa ca fotbalist de Premier League.
Ulterior, a venit vremea fundașilor centrali să iasă la rampă pentru formația lui Jurgen Klopp, pentru că Joel Matip a majorat avantajul în minutul 20, însă reușita sa a fost anulată pe motiv de ofsaid, însă golul lui Virgil van Dijk din minutul 37, din pasa lui Salah, a fost perfect valabil și a dublat avantajul lui Liverpool.
În startul reprizei secunde a venit rândul gazdelor să aibă parte de un gol anulat, tot pe motiv de ofsaid, însă Ollie Watkins și-a luat revanșa în minutul 59, când a redus din diferență din pasa lui Douglas Luiz, animând și mai tare partida de pe Villa Park.
Ritmul a fost unul intens până la ultimul fluier, pentru că atât Aston Villa, cât și Liverpool și-au mai creat ocazii, cea mai mare fiind ratată de Darwin Nunez cu un sfert de oră înainte de final, când deși a scăpat singur cu portarul după o cursă senzațională de câțiva zeci de metri, finalizarea a fost una lamentabilă, însă "cormoranii" au reușit totuși să mai înscrie o dată, prin puștiul spaniol Stefan Bajcetic, la două minute după ce a fost introdus pe teren în locul căpitanului Jordan Henderson.
Astfel, cu acest succes, Liverpool a urcat o poziție în clasament, până pe 6, ajungând la cota 25 după 15 meciuri, însă în continuare e departe de locurile fruntașe, liderul Arsenal fiind la 12 puncte distanță, care pot deveni chiar 15 dacă trupa lui Mikel Arteta se impune în această etapă.
Mai departe, Liverpool va juca în fața propriilor fani pe 30 decembrie contra Leicester, iar în a 2-a zi din 2023 va juca în deplasare la Brentford, în timp ce Aston Villa va avea parte tot de un duel tare în următoarea etapă, contra Tottenham.
Citește și:

REZULTATELE DIN PREMIER LEAGUE DE BOXING DAY

Duelul de pe Villa Park dintre Aston Villa și Liverpool a fost cel de-al 6-lea al zilei, după o primă parte a zilei cu un ritm foarte bun, multe goluri și cu jucători în mare poftă de joc, după o perioadă lungă de pauză la nivelul fotbalului de club, din cauza desfășurării Campionatului Mondial din Qatar.
Per total, fanii din Anglia și nu numai au fost satisfăcuți, pentru că în cele 6 meciuri disputate astăzi s-au marcat în total 21 goluri, adică o medie de 3,5 reușite per meci, iar ziua nu s-a încheiat încă, plus că Newcastle a urcat până pe locul secund, devansând pentru moment campioana en-titre.
Iată rezultatele înregistrate astăzi în Premier League:
  • Brentford 2-2 Tottenham
  • Crystal palace 0-3 Fulham
  • Everton 1-2 Wolves
  • Leicester 0-3 Newcastle
  • Southampton 1-3 Brighton
Tradiționala "Boxing Day" se încheie cu duelul dintre liderul din clasament, Arsenal și o altă echipă londoneză, West Ham United, de la ora 22.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo