Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boxing Day | Newcastle câștigă la scor și urcă provizoriu pe locul 2 în clasament. Rezultatele zilei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/12/2022 la 18:57 GMT+2

Boxing Day, ziua în care formațiile din Premier League se întrec în cea de-a doua zi de Crăciun, a fost una savuroasă pentru microbiștii din întreaga lume, pentru faptul că ofensivele au funcționat, iar media de goluri pentru partidele disputate astăzi a fost de peste 3.

Miguel Almirón of Newcastle United FC (24) celebrates after scoring the second goal during the Premier League match between Leicester City and Newcastle United at The King Power Stadium

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Surpriză în a 2-a zi de Crăciun pentru fanii noii forțe din Premier League. Newcastle a învins la scor în deplasarea de pe King Power Stadium din Leicester și urcă pe locul secund în clasament, devansând chiar campioana en-titre, Manchester City, care încă nu a jucat în cadrul etapei cu numărul 17.
"Coțofenele" au început partida în forță, cu un apetit ofensiv crescut care a dat rezultate încă din primele clipe de joc, pentru că au deschis scorul în minutul al 3-lea, printr-un penalty fructificat de Chris Wood cu un șut în forță. Imediat după, la doar 4 minute distanță, Newcastle a marcat din nou, de această dată prin Miguel Almiron, care a fost servit ideal de brazilianul Bruno Guimaraes.
Culmea, fotbalistul din Paraguay era considerat unul de nivel mediu sau chiar modest din prima ligă englezească, reușind să înscrie doar 9 goluri în primele sale 110 apariții în tricoul lui Newcastle, la prima sa experiență în Europa. Acum, sub comanda lui Eddie Howe, mijlocașul parcă "a explodat", pentru că în cele 16 apariții ale sale din actualul sezon, golul de astăzi a fost cel de-al 9-lea, fiind golgheterul la zi al echipei sale.
Meciul a fost rezolvat de trupa lui Eddie Howe încă din prima parte, având în vedere că până la pauză Leicester nu a contat în atac, cu niciun șut cadrat pe spațiul porții apărate de Nick Pope, iar tabela după 45 de minute arăta 3-0 în favoarea oaspeților. Joelinton a marcat golul al 3-lea cu o lovitură de cap, tranșând soarta celor 3 puncte încă din minutul 32.
Nici în repriza secundă nu s-a jucat mai deloc la poarta oaspeților, astfel că victoria nu a fost deloc pusă în pericol, iar Newcastle urcă pe locul secund în clasament, cu un punct peste trupa lui Pep Guardiola.
Mai departe, pentru "coțofene" urmează duelul din fața propriilor suporteri în ultima zi a anului, contra Leeds, iar anul 2023 începe tare, cu o deplasare pe Emirates contra liderului din Premier League, Arsenal.
Citește și:

Rezultatele din Premier League de Boxing Day

Ziua a fost începută de remiza spectaculoasă dintre Brentford și Tottenham, scor 2-2, însă nici celelalte partide nu au dezamăgit, pentru că până acum s-au marcat în Boxing Day un total de 17 goluri în primele 5 meciuri, iar ziua încă nu s-a încheiat.
La egalitate de puncte înaintea partidei, Crystal Palace a pierdut pe teren propriu în fața nou-promovatei Fulham, cu 2-0, după reușitele lui Bobby Reid și Tim Ream, ambele din assist-urile sârbului Mitrovic, care dovedește că pe lângă un atacant pur sânge, poate fi util echipei și prin pasele sale. Totuși, profitând de superioritatea numerică, Mitrovic și-a trecut numele la rândul său pe tabela de marcaj, reușind golul cu numărul 10 din actuala stagiune.
"Vulturii" lui Patrick Vieira au fost ceva cam agresivi astăzi și au încasat două cartonașe roșii în minutele 34 și 57, ambele în compartimentul defensiv, ușurând astfel situația pentru oaspeți. Cu două locuri a urcat în clasament Fulham după acest succes, până pe 8, egalând Liverpool.
Brighton a obținut 3 puncte importante pe St. Mary's Stadium din Southampton, pentru că jocul echipei lui Roberto De Zerbi nu a fost unul care să îi fi făcut pe fanii echipei să nu trăiască cu emoții partida, în ciuda faptului că "pescărușii" au condus și cu 3-0. Adam Lallana a deschis scorul în minutul 14, iar autogolul francezului Perraud a făcut ca avantajul să fie dublat. În partea secundă, oaspeții au dus scorul la 3-0, însă "sfinții" au avut ocazia să reducă din diferență în minutul 71, însă penalty-ul lui James Ward-Prowse a fost ratat.
Britanicul și-a luat totuși revanșa două minute mai târziu, însă a fost prea târziu pentru ca Southampton să mai spere că mai poate scoate un rezultat pozitiv din meci.
Cel mai echilibrat duel a fost cel din subsolul clasamentului, între echipele de pe locurile 17 și 20, pentru că Everton și Wolves au fost cât pe ce să termine la egalitate, după două goluri marcate în prima jumătate de oră. Inițiativa au avut-o mai mult "caramelele", dar lovitura a venit în al 5-lea minut al prelungirilor, când Adama Traore i-a pasat decisiv lui Rayan Ait Nouri și Wolves a bifat prima victorie după 5 etape în care n-au simțit gustul succesului.
Astfel, Wolves a scăpat de statutul de lanternă roșie și a urcat pe locul 18 cu 13 puncte, la distanță de o singură lungime de undă de Everton, care e pe 17.
Tot astăzi se vor disputa și duelurile extrem de interesante dintre Aston Villa și Liverpool, respectiv Arsenal și West Ham United, de la orele 19:30 și 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol