Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai tânăr debutant din istoria Premier League, folosit de Arsenal în meciul cu Brentford

Irina Aldea

Publicat 18/09/2022 la 17:37 GMT+3

Mikel Arteta a trimis pe teren în meciul Arsenal – Brentford cel mai tânăr debutant din istoria Premier League, în vârstă de doar 15 ani și 181 de zile.

Ethan Nwaneri

Credit imagine: Getty Images

Ethan Nwaneri, în vârstă de doar 15 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din Premier League după ce a debutat pentru Arsenal. Mijlocașul a fost inclus în lotul lui Arsenal pentru meciul cu Brentford de duminică și a fost introdus de Arteta pe teren când mai erau doar câteva minute de jucat din meci, când deja gazdele aveau 3-0.
Nwaneri, care s-a născut în 2007, a debutat la vârsta de 15 ani și 181 de zile, depășind recordul anterior al lui Harvey Elliott, de 16 ani și 30 de zile. Jack Wilshere a fost înainte cel mai tânăr jucător al lui Arsenal, când a debutat la 16 ani și 256 de zile. Nwaneri l-a înlocuit duminică pe Fabio Vieira, în minutul 90+2.
CITEȘTE ȘI:

Ethan Nwaneri, cel mai tânăr debutant din istoria Premier League

Ethan Nwaneri a fost adus în lotul lui Arsenal, echipa lui Mikel Arteta confruntându-se cu o serie de accidentări. The Athletic a transmis în această dimineață că Martin Odegaard și Oleksandr Zinchenko vor lipsi de la meciul cu Brentford. Cedric Soares, Mohamed Elneny, Emile Smith Rowe și Reiss Nelson au fost, de asemenea, absenți din echipa lui Arteta pentru confruntarea din Premier League din cauza unor accidentări.
Iar Arteta l-a luat în calcul pe Nwaneri, pe care l-a lăsat pe banca de la început. Nwaneri s-a alăturat primei echipe a lui Arsenal la antrenamente săptămâna trecută. El a marcat la debutul său la Under-18 la vârsta de 14 ani și a oferit o pasă de gol la debutul său la Under-21 când avea 15 ani. De asemenea, a strâns selecții pentru selecționata Under-17 a Angliei.
Nwaneri a fost în formă bună la nivel juvenil pentru Arsenal în acest sezon. El are patru implicări la goluri în cele patru meciuri de campionat pe care le-a disputat la nivel Under-18 și Under-21 pentru Arsenal. Ca urmare a acestui succes, Arsenal a ajuns la 18 puncte în clasament și a revenit pe prima poziție în Premier League, având un punct peste Manchester City. De partea cealaltă, Brentford rămâne cu 9 puncte, ocupând poziția a 9-a momentan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo