Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chris Stutton își bate joc de United: "Au jucat reprezentanții fotbalului total și fraierii totali"

Cristian Mihală

Publicat 03/10/2022 la 08:56 GMT+3

Chris Sutton, fostul mare fotbalist al lui Chelsea și al naționalei Angliei, i-a distrus pe jucătorii lui United, care au făcut mult timp doar act de prezență pe Ethiad, în derbyul orașului Manchester, câștigat de City cu 6-3.

Manchester City - Manchester United

Credit imagine: Getty Images

City - United 6-3 a fost în multe momente o "execuție" în direct, în contextul în care scorul la pauză era 4-0 pentru trupa lui Guardiola. Un rezultat mincinos, crede Chris Sutton, care e de părere că un scor de set nu ar fi fost departe de adevărul din teren. Fostul atacant, ajuns la 49 de ani, nu înțelege cum o formație cu istoria "diavolilor" se poate prezenta de o așa manieră într-un derby. Încă o dată, clubul care domina Anglia și Europa în era Ferguson a fost un sparring partner pentru rivale, după ce sezonul trecut s-a făcut de râs pe teren propriu, cu Liverpool.
"Oricine a deschis televizorul la pauza meciului ar trebui să știe un lucru: nu trebuie să se lase păcăliți de diferența de pe tabelă, nu a fost un meci atât de strâns", și-a început plin de umor fostul atacant speechul în Daily Mail. "Ne place să vorbim de identitate în fotbal. La Manchester United acest termen e inexistent. A fost un meci în care s-au întâlnit reprezentanții fotbalului total și fraierii totali. Poți să pierzi un meci, mai ales dacă întâlnești cea mai bună echipă din lume, dar modul în care United s-a prezentat a fost jenant. Acest club a ajuns să aibă mai multe suișuri și coborâșuri decât un ciclist din Turul Franței într-o etapă de munte", a mai spus Sutton.

Sutton: "M-a păcălit United. Credeam că va lua doar 4"

United a început neconvingător sezonul, dar în ultima lună au existat o serie de semnale pozitive, astfel că fanii credeau că clubul lor în sfârșit poate să facă față în lupta pentru top 4. Derbyul cu City i-a trezit la realitate, dar e nevoie ca și fotbaliștii să conștientizeze că atitudinea pe care o au nu e una demnă de un club uriaș, așa cum e cel de pe Old Trafford.
"M-am lăsat păcălit de hypeul creat în jurul lui United după 4 victorii la rând. Am spus că City se va impune doar cu 4-1, în previewul meciului făcut pentru BBC. Chiar m-am lăsat păcălit de această United, care credeam că a crescut. Ten Hag are nevoie de timp, dar lucrurl mai important e legat de fotbaliștii lui United: aceștia trebuie să se uite în oglindă după o asemenea partidă, nu e posibil să te prezinți astfel într-un derby", a concluzionat fostul internațional englez.
Dacă City rămâne neînvinsă în actualul sezon, fiind în "coasta" liderului Arsenal, de care o desparte un singur punct, United a ajuns la a 3-a înfrângere a stagiunii și are un golaveraj negativ (11-14). Ditnre toate formațiile din Premier League, doar Fulham, Nottingham și Leicester au încasat mai multe goluri decât "diavolii" în acest sezon. Ca atare, chiar dacă distanța față de locul 4 e de doar 2 puncte, pare improbabil ca formația lui Ten Hag să emită pretenții pentru un loc de Champions League, dacă nu va arăta o altă față.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo