Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Christian Eriksen o amână pe Manchester United! De ce ezită danezul să semneze cu "diavolii"

Nicu Savin

Publicat 27/06/2022 la 21:51 GMT+3

Christian Eriksen este intens curtat de mai multe cluburi din Premier League, dar mijlocașul danez pare că nu-și dorește să ajungă pe Old Trafford, având în vedere că încă nu e hotărât asupra condițiilor pe care Manchester United i le oferă.

Christian Eriksen im Dress der dänischen Nationalmannschaft

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
După ce a avut o pauză de aproximativ 8 luni, în urma acelui incident teribil din cadrul EURO 2020, când fotbalul mondial a fost aproape de a trece printr-o nouă tragedie, Eriksen nu a dorit să se retragă, ba chiar mai mult, a fost motivat în a-și relansa cariera.
Ceea ce a și făcut, semnând cu o echipă fără prea mari pretenții, nou-promovata Brentford, dorind probabil un mediu fără prea multă presiune, cu toate că “albinele” nu-și doreau doar să facă act de prezență în liga bogaților, ci să se mențină acolo.

Eriksen s-a readaptat excelent la fotbalul britanic

În urma unei experiențe nu tocmai plăcute în tricoul Interului, unde a avut o medie de aproximativ 50 de minute per fiecare meci în care a fost folosit, a venit episodul neplăcut de la Campionatul European, iar apoi, odată cu revenirea în fotbalul profesionist, a decis să se întoarcă în campionatul în care a dat cel mai bun randament.
Unsprezece apariții a bifat pentru Brentford, toate în Premier League, iar de cele mai multe ori a fost chiar și integralist. A marcat o singură dată, contra celor de la Chelsea într-o înfrângere a echipei sale cu 4-1 și a oferit, în total, patru pase decisive, dovedind astfel că încă poate fi decisiv.
Leicester City, Everton, Tottenham, Manchester United, Newcastle și actuala sa echipă își doresc semnătura mijlocașului, iar cel mai mare interes ar veni din partea echipei pe care a preluat-o de scurt timp Erik ten Hag.

Eriksen așteaptă să vadă ce mișcări va face Manchester United

Manchester United este în plin proces de reconstrucție după un sezon precedent modest în care a terminat doar pe locul 6 în campionat și va evolua în cea de-a doua competiție europeană, cu toate că-l au în lot pe Mister Champions League” Cristiano Ronaldo. Paul Pogba va părăsi echipa, iar mijlocul terenului rămâne principala prioritate a clubului în ceea ce privește campania de achiziții din această perioadă de mercato.
Conform britanicilor de la Metro.uk, danezul amână luarea unei decizii pentru că vrea să vadă ce mișcări de trupe vor face cluburile care își doresc semnătura lui, în special Manchester United.
Dacă celelalte cluburi ar fi făcut un pas înapoi, Brentford îi propune prelungirea contractului scadent la finalul acestei luni, însă nu se poate bate cu United nici din punct de vedere financiar, dar nici ca posibilitate de a juca într-o competiție europeană, iar o decizie va fi luată în zilele sau chiar orele următoare, după cum și Fabrizio Romano a menționat.
Totuși, va conta foarte mult modul în care diavolii roșii” se vor mișca pe piața transferurilor în perioada următoare.
Adus de la Ajax pentru a readuce gloria de altădată a echipei din Manchester, Ten Hag își dorește să întărească lotul cu fotbaliști care confirmă la cel mai înalt nivel.
Conaționalul său, Frenkie de Jong, pare tot mai aproape de despărțirea de Barcelona și de un pas către Premier League și, pe lângă acesta, Manchester United și-l dorește insistent și pe Antony, extrema de la Ajax Amsterdam, dar poartă discuții și pentru Denzel Dumfries, Tammy Abraham sau argentinianul Lisandro Martinez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo