Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doar 2 jucători care au evoluat sezonul trecut în Premier League, în top 10 la Balonul de Aur 2022

Cristian Mihală

Publicat 30/09/2022 la 11:24 GMT+3

Cristiano Ronaldo nu va prinde top 10 în clasamentul Balonului de Aur. Doar doi jucători care au evoluat sezonul trecut în Premier League vor intra între cei mai buni 10 jucători ai anului.

Ballon d'Or trophy

Credit imagine: Getty Images

Decernarea Balonului de Aur va avea loc în ceva mai mult de două săptămâni, iar învingătorul nu va constitui o surpriză: Karim Benzema nu poate rata mult râvnitul trofeu. În aceste condiții, foarte interesante vor fi celelalte poziții, iar colegii de la eurosport.co.uk prezintă într-un material de azi predicțiile lor pentru locurile 15-11.
Aceste poziții vor fi exclusiv ocupate de jucători care evoluează în prezent în Premier League, cu mențiunea că brazilianul Casemiro, proaspăt sosit la Manchester United, e pe această listă grație performanțelor de la Real Madrid.
Casemiro va fi, așadar, pe 11, devansându-i pe Son, Ronaldo, Van Dijk și Mahrez, cei care vor ocupa, în această ordine, pozițiile 12-15. CR7 nu poate spera la un top 10 în clasamentul pentru Balonul de Aur, chiar dacă a fost cel mai bun jucător al lui United sezonul trecut. Față de marele său rival, Messi, portughezul măcar a prins lista finală de 30 de jucători care se luptă pentru mult râvnitul trofeu individual. Surprinde poziția ocupată de Son, care a fost golgheterul Premier League (la egalitate cu Salah), dar prestațiile lui Spurs în Europa și startul neconvingător de stagiune pentru sud-coreean au contribuit la această clasare slabă.

2 jucători care au evoluat sezonul trecut în Premier League, în TOP 10 la Balonul de Aur

Dintre jucătorii care au evoluat anul trecut în Premier League, doar Mo Salah și Kevin De Bruyne și-au făcut loc printre cei mai buni 10 fotbaliști ai anului.
Premier League e cel mai puternic campionat din lume, astfel că așteptările sunt mari de la formații precum Liverpool, City sau Chelsea în Europa. Cum UCL a mers din nou spre Real Madrid, doar Mo Salah (golgheter al Angliei și finalist de Champions League) și De Bruyne (campion al Angliei și semifinalist în Ligă) vor fi prezenți printre primii 10 cei mai buni din lume în 2022.
Lor li se adaugă Erling Haaland, cu mențiunea că norvegianul ar fi fost oricum între cei mai buni și fără transferul la City. E adevărat, norvegianul are 14 goluri în 9 partide în toate competițiile pentru "cetățeni", dar el nu ar fi lipsit din top chiar dacă mutarea de la Dortmund nu s-ar fi produs.
Iată jucătorii care se vor clasa în TOP 10 pentru Balonul de Aur, 2022, potrivit eurosport.co.uk (ordinea e întâmplătoare).
  • Karim Benzema (Real Madrid)
  • Thibaut Courtois (Real Madrid)
  • Kevin De Bruyne (Manchester City)
  • Erling Haaland (Manchester City)
  • Robert Lewandowski (Barcelona)
  • Sadio Mane (Bayern Munich)
  • Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain)
  • Luka Modric (Real Madrid)
  • Mohamed Salah (Liverpool)
  • Vinicius Jr (Real Madrid)

Benzema, 99,9% câștigător al Balonului de Aur

Karim Benzema a câștigat Liga Campionilor și campionatul în Spania și, cum Campionatul Mondial nu va avea niciun impact asupra desemnării învingătorului, gala fiind programată pe 17 octombrie, cu o lună înainte de startul competiției din Qatar, francezul nu poate rata mult râvnitul trofeu.
Lucru absolut normal, în contextul în care vârful lui Real Madrid a fost principala locomotivă a echipei într-un sezon istoric. În prezent accidentat, Benzema a marcat 27 de goluri și a dat 12 pase decisive, în cele 32 de partide de campionat jucate sezonul trecut. Influența sa în Champions League a fost și mai mare, acolo marcând de 15 ori în 12 dispute.
Actuala stagiune a început-o la fel de bine, cu 3 goluri în 4 meciuri de campionat și cu o reușită în Supercupa Europei. Evident, atacantul din Hexagon nu are rival în lupta pentru Balonul de Aur, bookmakerii oferind o cotă de 1,05 pentru succesul său, pe 17 octombrie.
Ultimii 10 câștigători ai Balonului de Aur
2021 - Lionel Messi
2020 - nu s-a decernat din cauza COVID-19 (Lewandowski nu avea cum să îl rateze, dacă s-ar fi acordat)
2019 - Lionel Messi
2018 - Luka Modric
2017 - Cristiano Ronaldo
2016 - Cristiano Ronaldo
2015 - Lionel Messi
2014 - Cristiano Ronaldo
2013 - Cristiano Ronaldo
2012 - Lionel Messi
2011 - Lionel Messi
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo