Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola reacționează ca o "fiară rănită": City, transfer de 150 de milioane €

Cristian Mihală

Actualizat 19/04/2024 la 10:52 GMT+3

Manchester City pregătește un transfer de răsunet după ce a ratat calificarea în semifinalele Champions League. Guardiola e all-in pentru aducerea lui Jamal Musiala pe Etihad, "cetățenii" fiind dispuși să pună la bătaie 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de 21 de ani.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola smokes a cigar as he celebrates with his players during an open-top bus victory parade in the streets of Manchester, northern England on June 12, 2023,

Credit imagine: Getty Images

Campioana Angliei are probabil cel mai bun lot din lume, însă Pep Guardiola vrea să aibă la dispoziție și mai mulți jucători de mare valoare, pentru a lupta pe toate fronturile. Miercuri seară, pe final de meci cu Real Madrid, Haaland și De Bruyne au cerut să fie schimbați, nemairezistând fizic, iar soluțiile de pe bancă nu au fost ideale, chiar dacă Doku a dinamizat ofensiva englezilor.
În vară, gruparea de pe Etihad e foarte posibil să se despartă de Bernardo Silva, care a cochetat cu gândul plecării în fiecare din ultimele două veri, fiind foarte aproape de un transfer la Barcelona. Pep știe că portughezul va fi greu de ținut încă un sezon și pregătește un transfer stelar: Jamal Musiala, de la Bayern Munchen.
Unul dintre cei mai valoroși tineri jucători din lume, Musiala are, la 21 de ani, 3 sezoane la cel mai înalt nivel în tricoul bavarezilor, în actuala stagiune reușind 12 goluri și 7 pase decisive.
Marja de progres e mare, iar Pep e convins că neamțul poate deveni unul dintre cei mai buni jucători din lume sub comanda sa. Ca atare, City va pune la bătaie 150 milioane de euro pentru fotbalist, însă suma impresionantă nu înseamnă certitudinea transferului. Dimpotrivă, oficialii lui Bayern exclud să renunțe la tânărul fotbalist, dar formația engleză mizează pe dorința lui Musiala de a schimba peisajul.
El mai are contract cu Bayern până în 2026 și, dacă își va exprima dorința de a pleca, e posibil ca oficialii bavarezi să nu mai fie atât de reticenți privind cedarea sa, mai ales că suma pusă în joc l-ar face al 3-lea cel mai scump jucător din istorie (după Neymar și Mbappe, ambii transferați de PSG).
Evident, sosirea lui Jamal pe Etihad ar însemna cel mai scump transfer din istoria Premier League, recordul fiind deținut în prezent de Chelsea, care a cheltuit anul trecut 121 milioane de euro pentru achiziționarea lui Enzo Fernandez. City a cheltuit cel mai mult în istoria sa pe Jack Grealish, adus pe 117 milioane de euro de la Aston Villa, în 2021.

City insistă și pentru Lucas Paqueta

Pe lângă Musiala, City e în negocieri avansate și cu West Ham pentru Lucas Paqueta, un mijlocaș central box-to-box care s-ar completa perfect cu Rodri. În schimbul brazilianului, "cetățenii" sunt gata să plătească aproape 100 de milioane de euro.
Pe lista lui Guardiola se mai află Eberechi Eze și Michael Olise (ambii de la Palace), dar probabil că cei doi vor fi curtați oficial doar dacă transferul lui Musiala va pica.
Cum ar putea arăta City în sezonul viitor
  • Ederson - Walker, Stones, Dias, Gvardiol - Rodri, Paqueta - Foden, De Bruyne, Musiala - Haaland
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo