Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland e omul cu golul, dar un alt jucător de la City l-a cucerit pe Guardiola: "E de neînlocuit"

Nicu Savin

Publicat 29/08/2022 la 11:56 GMT+3

Pep Guardiola și-a lăudat toți jucătorii după victoria cu Crystal Palace, din etapa a 4-a din Premier League, dar s-a aplecat asupra lui Bernardo Silva, despre care a spus că este de neînlocuit în echipa sa.

Pep Guardiola über BVB-Star Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a reușit o revenire de senzație în fața celor de la Crystal Palace, în etapa a 4-a din Premier League. Condusă cu 2-0 la pauză, campioana Angliei s-a impus cu 4-2, grație unui gol marcat de Bernardo Silva și a unui hattrick semnat de Haaland.
Deși atacantul norvegian a atras toată atenția asupra sa, Pep Guardiola a ținut să remarce evoluția perfectă a lui Bernardo Silva. Portughezul a fost legat în această vară de un transfer la Barcelona, iar Guardiola nu a exclus această variantă în cazul unei oferte avantajoase pentru club. După meciul cu Palace, managerul lui City a spus că îl apreciază enorm pe Silva și că își dorește să-l aibă cât mai mult timp sub comandă, anulând astfel orice șansă ca mijlocașul să mai plece acum de la City.
Citește și:

Pep Guardiola, elogii la adresa lui Bernardo Silva

Guardiola a menționat că un astfel de jucător este de neînlocuit, subliniind prestația mijlocașului în momentele în care jocul nu mergea deloc.
"Sunt fericit că Bernardo a devenit un jucător câștigător. Desigur, cele mai importante momente au fost ale lui Erling. Dar nu putem uita ce a făcut Bernardo, golul marcat și fazele create în partea dreaptă în repriza secundă.Ceea ce mă uimește la Bernardo este că atunci când jocul merge prost, face un pas înainte, îi place să joace în această situație. Se simte confortabil cu asta.
Unii jucători pot da înapoi și el face un pas înainte. De aceea este de neînlocuit pentru noi...Este atât de important pentru noi, pentru că poate juca în patru sau cinci poziții. Și nu este vorba doar de ceea ce face pe teren, ci și în afara lui, în vestiar. Îl vreau atât de mult aici.
Ceea ce este important este că este un tip drăguț, cu picioarele pe pământ. Suntem complet îndrăgostiți de el. Nu sunt doar goluri, ci cât de fericit este.Îi văd comportamentul și limbajul corpului. Acord atenție limbajului corpului jucătorilor și întotdeauna al lui este în poziția corectă.El este mereu acolo, încurajând jucătorii, depunând un efort incredibil", a spus Guardiola, citat de Daily Mail.
Bernardo Silva joacă la Manchester City din 2017, când a fost transferat de la AS Monaco pentru 45 de milioane de £. Portughezul a fost mereu o piesă de bază în angrenajul lui Guardiola. În total, mijlocașul de 28 de ani a jucat 256 de meciuri în tricoul "cetățenilor", marcând 50 de goluri și oferind 52 de assist-uri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo