Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland i-a impresionat și pe coechipierii săi de la Manchester City! "E atât de obsedat de goluri"

Bianca Dumitru

Publicat 29/12/2022 la 13:35 GMT+2

Manchester City s-a impus aseară, în deplasare, cu scorul de 1-3 în fața celor de la Leeds United, într-un meci contând pentru a 17-a etapă din Premier League. Erling Haaland, care a reușit o dublă și a doborât mai multe recorduri, a fost lăudat de coechipierul său, Kevin De Bruyne.

Erling Haaland (r.) trifft für Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Manchester City continuă cursa de urmărire a liderului din Premier League, Arsenal, o luptă care pare tot mai aproape de a fi una în 2 pentru titlul de campioană a Angliei.
Aseară, "cetățenii" s-au impus cu scorul de 3-1 în deplasarea de la Leeds United, Erling Haaland reușind o dublă prin care a demonstrat că deja este o banalitate pentru el să înscrie, chiar dacă joacă în cel mai puternic campionat de fotbal din lume.
La finalul partidei, Kevin De Bruyne s-a arătat impresionat de coechipierul său de doar 22 de ani. Belgianul a declarat că norvegianul este de neoprit pentru că este obsedat de a înscrie și își ia meseria foarte în serios.
"Erling este atât de obsedat de goluri... Pentru un astfel de fotbalist limita este numai cerul. Are deja aproximativ 200 de goluri, așa că poate ajunge la 600, la 700 sau la 800 dacă rămâne în formă și face lucrurile pe care le face.
Este încă un băiat care se bucură de viață și ia fotbalul foarte în serios. Îi place să marcheze goluri, ceea ce cred că este cel mai important lucru pe care îl are", a declarat Kevin De Bruyne pentru site-ul oficial al Premier League.
Citește și:

Haaland, record peste record în Premier League

Erling Haaland a reușit o dublă aseară, dar a ales să nu celebreze niciunul dintre golurile marcate împotriva lui Leeds, în semn de respect pentru orașul său natal, pentru suporterii clubului, dar mai ales pentru cariera tatălui său, care a evoluat timp de 3 ani la Leeds, în care a bifat 87 de meciuri, 8 goluri și o pasă decisivă.
În urma celor două reușite, norvegianul a devenit cel mai rapid fotbalist care marchează 20 de goluri în Premier League, având nevoie de doar 14 meciuri pentru a atinge această impresionantă bornă. Prin comparație, fostul record i-a aparținut lui Kevin Phillips, dar acesta a reușit să înscrie de 20 ori în 21 de partide, cu 7 mai mult decât Haaland.
După ce nu a participat la Cupa Mondială din Qatar, Erling Haaland a spus că s-a automotivat și mai mult când a urmărit competiția și a văzut alți jucători cum marchează, a fost puțin frustrat de acest lucru, însă e pregătit să demonstreze că este o adevărată bestie și că poate stabili noi recorduri.
Și-a depășit tatăl cu mult, însă era doar o chestiune de timp până când va fi reușit asta și a făcut-o cu 167 de meciuri înaintea lui Alf-Inge, dar e drept că acesta din urmă a jucat pe poziția de mijlocaș defensiv.
O altă statistică impresionantă este faptul că Erling Haaland are mai multe goluri înscrise în acest sezon decât au unele echipe din Premier League precum Southampton (14), Nottingham Forest (11), Wolves (10), Everton (12), West Ham (13), Bournemouth (18), Aston Villa (17), Crystal Palace (15) și chiar un club cu mari pretenții, Chelsea (19).
Haaland este golgheterul la zi al campionatului și pare decis să câștige Gheata de Aur, fiind la 7 goluri peste principalul contracandidat, Harry Kane.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo