Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lampard, "săgeți" către strategia lui Chelsea de a schimba foarte des antrenorii. Comparația făcută cu Arsenal și Arteta

Andrei Nicolae

Publicat 01/05/2023 la 16:47 GMT+3

Chelsea trece printr-o perioadă dificilă în acest sezon, trupa de pe Stamford Bridge ocupând locul 12 în campionat în acest moment. Frank Lampard, cel de-al treilea antrenor de pe banca londonezilor din acest an, a criticat subtil tactica grupării de a schimba antrenorii când lucrurile nu merg bine.

Lampard: Aus "verletzten" Arsenal Kapital schlagen

Credit imagine: Perform

Clubul condus de Todd Boehly a început acest sezon cu Thomas Tuchel pe bancă, managerul care le-a adus "albaștrilor" trofeul Champions League în 2021. Tehnicianul neamț a fost demis de pe bancă în septembrie anul trecut, după o înfrângere cu Dinamo Zagreb.
Urmașul lui Tuchel a fost Graham Potter, managerul adus de pe banca lui Brighton. Antrenorul britanic nu a confirmat nici el, iar seria rezultatelor negative a continuat pentru Chelsea, care l-a adus în cele din urmă pe Frank Lampard în calitate de interimar.
Fostul mijlocaș de pe Stamford Bridge nu a început nici el cu "dreptul" pe banca lui Chelsea, înregistrând până acum cinci înfrângeri din tot atâtea meciuri. Pentru Lampard și echipa sa urmează partida cu Arsenal, care a reprezentat un prilej pentru legenda londonezilor de a transmite un mesaj subtil către strategia de conducere a grupării sale.
Citește și:

Lampard critică ideea de a schimba antrenorii foarte des

Tehnicianul de 44 de ani a vorbit despre cum Arteta a fost lăsat pe banca lui Arsenal chiar și în momentele mai puțin plăcute ale "tunarilor" și a lăudat această mentalitate a conducerii rivalilor din Londra. De asemenea, Lampard nu a ezitat să facă o aluzie la propria conducere, care a schimbat deja doi manageri în acest sezon.
"Este interesant să compari. Am avut câteva detalii din interiorul lui Arsenal prin seria de pe Amazon. Este un proces lung ca să ajungi unde vrei. Acum au o identitate clară. Dacă vorbim despre ei raportat doar la acest sezon, trebuie să te întorci către perioadele grele.
Am văzut momente în care managerul era pus la zid, iar acel proces poate dura doi sau trei ani. Alt club ar fi schimbat antrenorul de două sau de trei ori", a declarat Lampard, citat de Daily Mail.
În perioada 2001-2014, când Lampard a fost jucătorul lui Chelsea, pe banca de pe Stamford Bridge au fost zece schimbări de antrenori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo