Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a dat marea lovitură în perioada de mercato! "Jackpot" de 220 de milioane de euro

Nicu Savin

Publicat 02/09/2022 la 16:55 GMT+3

Manchester City este echipa care a realizat cele mai tari afaceri în perioada de mercato. Clubul lui Guardiola a stabilit un record de vânzări absolut în Premier League! 13 jucători au umplut conturile patronilor formației engleze.

Gabriel Jesus of Manchester City celebrates scoring his sides first goal with Raheem Sterling

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Valentin Popescu
Manchester City a luat jackpotul în această vară prin vânzarea de jucători! Clubul s-a întărit prin aducerea unor fotbaliști de excepție și a reușit să scape de alti jucători pentru sume consistente. Peste 220 de milioane de euro au intrat în conturile clubului în această vară. Recordul era deținut anterior de Chelsea care, în urma cu 5 ani, a vândut jucători în valoare de 192 de milioane de euro.
"Manchester City a stăpânit absolut fereastra de transferuri, a tuturor cluburilor din Premier League. Fie că vă place sau nu, ei au fost deja cea mai bună echipă din țarăși au făcut niște afaceri fenomenale", notează jurnalistul Luke Edwards de la Telegraph.
Citește și:

Transferurile care au umplut conturile lui City

Trei mutări de excepție au adus liniștea patronilor lui Manchester City, care au încasat 55 de milioane de euro pentru transferul lui Raheem Sterling la Chelsea și alte 89 de milioane de euro pentru Gabriel Jesus și Oleksandr Zinhenko, care au ajuns la Arsenal.
Pe lângă aceste transferuri, City a continuat afacerile cu o altă echipă din Premier League. Southampton a plătit lui City 52 de milioande euro pentru Samuel Edozie, Juan Larios și puștii din academie, Gavin Bazunu și Romeo Lavia.
Alte 6 transferuri au încheiat o vară de succes. City a mai încasat 28 de milioane pentru alti jucători care nu spun mare lucru. Pedro Porro, Darko Gyabi, Ko Ikatura, Issa Kabore, Aro Muric și Egan Riley sunt fotbaliștii care au mai contribuit la îmbogățirea clubului cu alte 28 de milioane de euro.
Pe lângă cele 220 de milioane de euro obținute în această vară, Manchester city mai încasase 55 de milioane de euro și în iarna pentru transferul lui Ferran Torres la Barcelona, în ianuarie.
Un sezonfinanciar de succes pentru clubul din Anglia care a reușit să vandă scump și să cumpere în același timp jucători de excepție precum Erling Haaland, Julian Alvarez sau Kalvin Phillips. Prin aceste transferuri, City este pregatită să-și continue dominația în Anglia, unde țintește un nou titlu în Premier League. Evident, marele obiectiv este cucerirea trofeului Champions League, unul care lipsește încă din vitrina clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo