Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City - United 6-3 | Sănmărtean a observat un detaliu care le-a scăpat tuturor, după partida magică de pe Etihad

Ion Alexandru

Publicat 03/10/2022 la 11:09 GMT+3

Manchester City a demolat orice speranță a rivalei din oraș, Manchester United și a condus cu 4-0 la pauză. Schimbările făcute de Guardiola au facilitat o revenire și "setul" s-a terminat onorabil, 6-3. Reacția lui Lucian Sănmărtean este pe măsura fotbalului generos de pe Etihad.

Pep Guardiola se bucură alături de Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a arătat cine este șeful într-un oraș obsedat de fotbal. Campioana ultimele două sezoane din Premier League arată înfricoșător în debutul unui sezon la capătul căruia vrea tot și demonstrează că are "arme" pentru a se impune. Erling Haaland și Phil Foden, doi fotbaliști de 22 de ani, născuți la nici două luni distanță, au fost devastatori în fața unei defensive care nu s-a ridicat la nivelul derby-ului. Recordurile lui Haaland sunt savurate de fanii din toată lumea, iar norvegianul este doar la începutul carierei. Guardiola a căutat un vârf puternic în ultimii ani, dar așteptarea a meritat. "Uraganul" Haaland a lovit cu putere defensivele din Premier League, iar derby-ul cu United este doar ultimul exemplu. Norvegianul finisat în cele două Bundesliga (Austria și Germania) pare să fie piesa de puzzle care îi lipsea lui Guardiola pentru a îndeplini obiectivul suprem, câștigarea Champions League. Parteneriatul cu De Bruyne a început perfect!
Haaland nu este doar un golgheter egoist. La derby-ul de duminică a dat două pase de gol pentru Foden. Toată linia ofensivă a lui Guardiola a jucat superb într-un meci care ar putea reprezenta un adevărat exemplu de fotbal spectacol. La 6-1, Pep Guardiola și-a dat seama că avea în față un gigant sângerând și a ales să arunce în luptă mai mulți fotbaliști tineri. Managerul catalan a înțeles spiritul jocului și al business-ului global numit fotbal. Nu folosea nimănui o victorie la 6 sau 7 goluri diferență, chiar dacă fanii campionilor urlau de plăcere din tribune "We want seven! We want seven!" (trad. "Vrem golul 7!")
Guardiola a tratat finalul derby-ului de pe Etihad cu o eleganță deosebită. La 6-1 a dat minute unor puști și astfel a demonstrat că respectă fotbalul. Nu avea rost să umilească rivala din oraș, mai ales că Manchester United este un nume uriaș în fotbalul mondial. Așa, Guardiola a câștigat admirația tuturor. Felul în care a tratat ultimele 15 minute arată că managerul lui Manchester City este un campion!" a comentat expertul Eurosport Lucian Sănmărtean.

Cristiano Ronaldo, capăt de drum

După 4 victorii la rând, Manchester United a fost lovită cu putere de rivala City. Este pentru a doua oară în acest sezon când echipa lui ten Hag este condusă cu 4-0 la pauză. De această dată a reușit să câștige inutil repriza a doua, dar impresia generală a fost că meciul se putea termina chiar mai rău pentru "diavoli".
Citește și:
Sub privirile "creatorului" său, Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo a văzut doar de pe banca de rezerve înfrângerea drastică de le Etihad. Scos la încălzire, portughezul cu 5 Baloane de Aur acasă a fost reașezat pe bancă pentru a i se face loc lui Martial. Francezul a marcat de două ori pe final de lângă o defensivă deja mulțumită cu victoria amplă. Situația lui Cristiano Ronaldo este îngrijorătoare. Plătit mai bine decât Haaland, De Bruybe, Salah sau Kane, portughezul a marcat în acest sezon doar la Chișinău și este rezervă eternă în Premier League.
E greu de spus cum va arăta viitorul lui Cristiano Ronaldo, dar este clar că relația sa cu ten Hag este ruptă. Nu poți să tratezi așa un fotbalist de statura lui Ronaldo. Este lipsă de respect! Faptul că nu l-a introdus nici la 1-6 arată că portughezul trebuie să-și găsescă o nouă echipă în iarnă. Pentru a face asta are mare nevoie de a-și reduce drastic pretențiile financiare sau să schimbe continentul. Cristiano Ronaldo vrea să joace, dar mai degrabă ar prefera un transfer în SUA decât în Emirate, Arabia Saudită sau Chinaa comentat această situație complicată expertul Eurosport Lucian Sănmărtean.
Fostul căpitan al lui Manchester United, Roy Keane nu înțelege de ce a fost păstrat Cristiano Ronaldo.
"Manchester United îl tratează cu lipsă de respect pe Ronaldo. Cred că ar fi trebuit să fie lăsat să plece vara aceasta. A avut posibilitatea, știu asta sigur. Ideea că Ten Hag nu a avut de ales e o porcărie. A avut șanse, patru sau cinci șanse foarte bune. Ok, azi l-a băgat pe Martial, care a marcat de două ori, se justifică schimbarea.
Dar, vorbind la general, privind în ansamblu, tot nu îl va folosi pe Ronaldo. L-a băgat doar în două meciuri din Europa League. Situația va deveni din ce în ce mai urâtă", a declarat irlandezul cu 480 de meciuri în tricoul lui Manchester United.
Cristiano Ronaldo este furios după ce a văzut meciul cu City de pe bancă
Replica lui ten Hag a venit la finalul meciului pierdut pe Etihad. "Nu l-am introdus pe teren pe Cristiano din respect pentru el, pentru marea lui carieră. Și apoi am vrut să-i ofer un avantaj lui Anthony Martial, care are nevoie de minute, dar nu vreau să scot asta în evidență", a explicat managerul lui Manchester United..
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo