Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul misterios din poza postată de Arsenal după victoria cu Fulham. Ce și-au imaginat fanii

Tibi Munteanu

Actualizat 13/03/2023 la 13:49 GMT+2

Arsenal a câștigat ieri cu 3-0 pe terenul nou-promovatei Fulham, fiind victoria care îi menține pe "tunari" la 5 puncte în fruntea Premier League, iar după meci jucătorii lui Arteta s-au pozat alături de un obiect simbolic care a aprins imaginația fanilor.

Gabriel Martinelli et Leandro Trossard fêtent le 2e but d'Arsenal à Fulham

Credit imagine: Imago

Arsenal își continuă parcursul bun din acest sezon de Premier League și își menține avantajul de 5 puncte față de următoarea clasată, Manchester City și după etapa a 27-a. "Tunarii" au câștigat cu 3-0 pe Craven Cottage cu nou-promovata Fulham, după ce au marcat toate golurile într-un interval mai mic de jumătate de oră.
Brazilienii Gabriel și Gabriel Martinelli, alături de norvegianul Martin Odegaard și-au trecut numele pe tabelă, toți fiind asistați de unul dintre jucătorii transferați în această iarnă, Leandro Trossard. Belgianul a devenit primul jucător din istoria Premier League care oferă 3 pase decisive în prima repriză a unei partide din deplasare.
Totodată, Arsenal a devenit doar a două echipă din Europa, după PSG, care oferă 3 jucători în acest sezon care au marcat cel puțin 10 goluri. Martinelli și Odegaard au atins această bornă la meciul cu Fulham, iar al 3-lea jucător este Bukayo Saka, care este cel mai eficient fotbalist al londonezilor, cu 10 reușite și 9 pase decisive. Media lor de vârstă este de doar 22 de ani, în timp ce trio-ul ofensiv de excepție al parizienilor are o medie de 30 de ani.

Mesajul misterios din poza de după meci a jucătorilor de la Arsenal

La finalul partidei care i-a adus din nou la 5 puncte în fruntea clasamentului Premier League, fotbaliștii lui Arsenal au celebrat în vestiar succesul și au făcut o fotografie în grup alături de un obiect misterios. Este vorba de un ceas de perete de o mărime impresionantă care arată ora 2 fără 5, fiind clar un mesaj pe care jucătorii au vrut să-l transmită într-un mod mai atipic.
Imaginația fanilor n-a avut limite când a fost vorba despre găsirea unei explicații referitoare la ceea ce ar fi vrut elevii lui Mikel Arteta să transmită și au apărut tot felul de variante, care mai de care mai ciudate sau mai apropiate de adevăratul sens al ceasului din fotografie.
Ceasul este o replică în miniatură a celebrului "Clock End" de pe Emirates Stadium, însă limbile acestuia arată spre numerele 2 și 11, iar ideea generală a suporterilor "tunarilor" a fost că mesajul transmis este de fapt numărul de meciuri pe care îl mai are de jucat Arsenal pentru a cuceri titlul, urmând a se disputa încă 11 etape din Premier League.
Părerile au fost împărțite, însă fiecare fan a avut propria variantă pentru a desluși misterul: "Este o chestiune de timp" sau "Două trofee de câștigat și 11 meciuri până la finalul Premier League".
Ceasul este un simbol extrem de important în istoria lui Arsenal și a decorat fostul teren al clubului, Highbury, timp de mai bine de 70 de ani. În 2010, pe Emirates Stadium a fost instalată o replică mai mare a ceasului, cu originalul sus în afara stadionului.
Citește și:

Mikel Arteta, foarte fericit după ultimul succes

Mikel Arteta a fost extrem de fericit după victoria lui Arsenal pe terenul celor de la Fulham. "Tunarii" au marcat toate cele 3 goluri în prima repriză, iar tehnicianul a fost mulțumit de versatilitatea pe care o are în lot, dar și de revenirea lui Gabriel Jesus, care nu a mai jucat de la Cupa Mondială, când s-a accidentat.
Arsenal a devenit primă echipă care câștigă 5 partide consecutive cu rivalele din Londra fără să primească vreun gol.
În cadrul conferinței de presă de după meciul cu Fulham, antrenorul spaniol s-a declarat bucuros de evoluția echipei, dar și de faptul că a reușit o victorie convingătoare, fără emoții, spre deosebire de precedenta cu Bournemouth. Un alt aspect important este că a fost a 100-a victorie pentru Arteta pe banca tehnică.
"Sunt foart fericit pentru această victorie și pentru cele 3 puncte. Este un succes în deplasare, fără gol primit, ceea ce mă bucură și mai tare. Am avut un gol anulat, dar am reușit să depășim acel moment din puncte de vedere psihologic.
Este grozav să vezi că mai mulți jucători au marcat. Leandro Trossard a oferit trei assist-uri și putea să înscrie și el. Mă bucur de fiecare dată când mingea intră în poartă. Încercăm multe lucruri la antrenamente, iar asatăzi am marcat niște goluri frumosae.
Am câștigat jocul într-o manieră foarte convingătoare și sunt foarte fericit pentru asta. Mă bucură faptul că toți jucătorii au depus efort din primul și până în ultimul minut. Avem o versatilitate uriașă în echipă și sunt fericit că am mai multe opțiuni. A fost dificil deoarece acum 3 zile am jucat în Europa, dar băieții au arătat o determinare superbă.
Este un mare plus pentru noi revenirea lui Gabriel Jesus. Nu știu dacă a fost meciul potrivit, dar am hotărât să-l introduc astăzi. Acum câteva zile m-a privit în ochi și mi-a sus că e pregătit. Am găsit momentul în care să îl introduc pe teren. Trebuie să o ia pas cu pas, deși astăzi a creat deja 3 șanse bune pentru noi. Este grozav să-l avem din nou alături", a spus Arteta la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo