Mike Dean, fostul arbitru din Premier League, consideră că fanii ar trebui să poată auzi în timpul meciurilor discuțiile arbitrilor, în momentul în care se apelează la tehnologia VAR.
În vârstă de 54 de ani, Mike Dean s-a retras la finalul sezonului trecut, după 22 de ani petrecuți în Premier League. Cu toate acestea, Dean nu va rămâne departe de fenomen, deoarece va rămâne în continuare arbitru în camera VAR.
În acest moment, fanii nu pot auzi ce se discută în momentul în care jocul este întrerupt pentru analizarea fazelor, dar Dean consideră că acest lucru se va schimba în viitor. Fostul arbitru susține că este o idee bună ca oamenii să audă explicațiile arbitrului, dar acest lucru ar trebui să se rezume numai în cazul deciziilor luate cu ajutorul VAR:
Premier League
Destinație surpriză pentru Dele Alli! Unde este dorit mijlocașul lui Everton
ACUM 5 ORE
"Cred că în trei sau patru ani vom putea auzi discuția dintre arbitru și VAR. Se întâmplă acest lucru în snooker și rugby, cu siguranță vom vedea acest lucru și în fotbal în următorii ani.
Cred că este o decizie bună să îți explici deciziile, dar cred că ar trebui să fie numai în cazul discuțiilor dintre arbitru și VAR. Nu ar trebui să se audă fiecare lucru pe care îl spui", a declarat Mike Dean pentru The Times.
Citește și:

Mike Dean, arbitrul care a arătat cele mai multe cartonașe roșii în istoria Premier League

Mike Dean a fost unul dintre cei mai experimentați arbitri din Premier League. El a debutat în anul 2000 și s-a făcut remarcat printre fanii fotbalului englez pentru stilul său inedit de a interacționa cu jucătorii și antrenorii în timpul partidelor, dar și pentru numărul foarte mare de cartonașe roșii acordate.
În cele 22 de sezoane pe care le-a petrecut în Premier League ca arbitru, Mike Dean a arătat 114 cartonașe roșii, record în istoria primei ligi din Anglia.
Mike Dean nu a fost un fan al sistemului VAR, dar în ultimele sezoane, a realizat că îl ajută foarte multe:
"Când a apărut, îl uram. Am avut discuții cu șefii pe tema asta. Nu era pentru mine. Am arbitrat 19 ani fără ca cineva să îmi spună în ureche ce trebuie să fac.
În ultimii 2-3 ani am realizat că mă ajută, 100%. Mai degrabă m-aș duce la monitor pentru a lua decizia corectă decât să iau decizia greșită, să mă duc acasă în timp ce sunt criticat în presă".
Premier League
Darwin Nunez a provocat haos la primul meci pe Anfield! Fanii l-au amenințat cu moartea pe Andersen
ACUM 7 ORE
Premier League
Un star din NBA, ironie la adresa lui Taylor, după roșul lui Nunez: "Trebuia să îl tragă de păr"
ACUM 7 ORE