Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Opinie Eurosport | Primele efecte ale revoluției americane de la Chelsea

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/07/2022 la 07:48 GMT+3

Chelsea se transformă, se întărește și visează la cele mai strălucitoare trofee. Odată cu transferurile lui Sterling și Koulibaly, noul patron american Todd Boehly transmite un mesaj clar rivalelor din Premier League, și anume că londonezii se înscriu încă de pe acum la lupta pentru cucerirea titlului.

Chelsea owner Todd Boehly after the Premier League match between Chelsea and Watford at Stamford Bridge

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Radu Florea
În primăvara acestui an Chelsea a fost preluată de miliardarul american Todd Boehly, după cei 19 ani în care Roman Abramovich a condus clubul londonez spre marile triumfuri europene. Incertitudinea din cadrul clubului a fost și încă este mare. Avem exemple de patroni americani care au preluat cluburi de mare tradiție din Europa și rezultatele nu au fost foarte satisfăcătoare. Vedem cum Stan Kroenke, patronul lui Arsenal, a ales să investească mulți bani în echipele pe care le patronează în America, în detrimentul "tunarilor", care încearcă fără succes de foarte mulți ani să atingă nivelul de performanță care i-a consacrat.
Decizia de a-l împrumuta pe Lukaku la Inter a părut a fi una bună, cu siguranță belgianul nefiind soluția potrivită pentru atacul lui Tuchel. Mai apoi au urmat demiterile lui Petr Cech și Marina Granovskaia. În ceea ce-l privește pe Petr Cech, fostul portar al lui Chelsea a realizat unul dintre cele mai bune transferuri din istoria clubului, atunci când a insistat pentru achiziționarea lui Edouard Mendy pentru doar 30 de milioane euro. Cu toate acestea, rolul de consilier tehnic și de performanță pe care îl avea la Chelsea nu a părut să fie îndeplinit cu atât de mare succes precum cel de portar al "albaștrilor", având în vedere că senegalezul a fost poate singurul transfer cu adevărat reușit din ultimii 3 ani pentru londonezi. De cealaltă parte, Marina Granovskaia a fost instrumentală în succesul lui Chelsea din ultimii 9 ani, orchestrând unele dintre cele mai bune transferuri ale londonezilor și stând la baza managementului sănătos din cadrul clubului.

Chelsea se transformă

În același timp, în începutul acestei ferestre de transferuri, conducerea lui Chelsea a părut că se află într-o reală derivă în ceea ce privește transferurile, încercând să aducă orice jucător disponibil, fără a avea o țintă clară. S-a încercat deturnarea de ultim moment a brazilianului Richarlison din drumul spre Tottenham, însă fără succes. Situații similare au fost și cele ale lui Ousmane Dembele și Raphinha, care au preferat să urmeze drumul spre Barcelona, în dauna echipei din Londra.
Drept urmare, demiterea Marinei, împreună cu această aparentă derivă în ceea ce privește planul de transferuri ne-au făcut să credem că viitorul lui Chelsea este în pericol. Însă, odată cu transferurile lui Sterling și Koulibaly, speranța a renăscut în rândul fanilor lui Chelsea.
Mulți suporteri sunt de părere că "albaștrii" ar putea avea probleme în a prinde un loc de Liga Campionilor sezonul viitor, însă, cunoscând abilitatea lui Tuchel de a obține potențialul maxim de la jucătorii cu profilul lui Sterling, londonezii se pot bate în același timp la cucerirea campionatului.
Este mult prea devreme pentru a preconiza ceea ce se va întâmpla la Chelsea în viitor, însă pare că, odată cu noile transferuri perfectate, Todd Boehly declară o revoluție în cadrul clubului, trimițând un avertisment celorlalte cluburi, și anume că războiul pentru cucerirea campionatului a început încă din aceste săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo