Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patronul lui Leeds, despre despărțirea de Bielsa: "Niciodată nu mă gândisem să îl dau afară"

Alex Masgras

Publicat 05/08/2022 la 22:03 GMT+3

Andrea Radrizzani, patronul lui Leeds, a vorbit pentru prima oară despre despărțirea de Marcelo Bielsa, fostul antrenor al echipei. În luna februarie, Leeds l-a demis pe antrenorul argentinian și l-a înlocuit cu Jesse Marsch.

Marcelo Bielsa.

Credit imagine: Getty Images

Marcelo Bielsa va rămâne pentru totdeauna o legendă a celor de la Leeds United. Antrenorul argentinian este cel care a readus echipa în Premier League după 16 ani, iar în primul an al echipei în Premier League, Leeds a fost una dintre surprizele plăcute ale campionatului.
Al doilea sezon de la revenirea pe prima scenă fotbalistică din Anglia a reprezentat un moment dificil pentru echipă, care a fost foarte aproape de retrogradare. În luna februarie, Leeds a luat o decizie foarte grea: l-a demis pe Marcelo Bielsa.
Andrea Radrizzani, patronul lui Leeds United, a recunoscut că a avut o misiune extrem de dificilă:
"Niciodată nu mă gândisem să îl dau afară pe Bielsa. N-am crezut că va avea loc acest moment vreodată. A fost o legendă și este o legendă pentru ce a reușit aici. Am simțit că ceva nu funcționa, dar era prea devreme să iau o decizie", a spus Radrizzani pentru The Athletic.
Citește și:

Radrizzani știa că îi va supăra pe fanii lui Leeds

Chiar dacă echipa trecea printr-o perioadă dificilă, fanii l-au susținut pe Bielsa până în ultimul moment, iar Radrizzani era conștient că îi va supăra pe aceștia cu decizia sa:
"Mă așteptam la asta (n.r. reacția negativă a fanilor), dar trebuia să mă gândesc la club. Puteam vedea că jucători, din punct de vedere emoțional și fizic, erau foarte triști. Trebuia să ne schimbăm, aveam nevoie de un impact asupra grupului. Era riscant în ambele cazuri. Nu a fost ușor să mă decid dacă trebuie să mor cu el sau să mor alături de altcineva", a mai spus patronul lui Leeds.
Chiar dacă a plecat de la Leeds, Marcelo Bielsa va rămâne întotdeauna în istoria clubului. Andrea Radrizzani a dezvăluit că plănuiește să construiască o universitate cu numele său:
"De asemenea, am o idee pe care am împărtășit-o deja cu el ca într-o zi mi-aș dori să construiesc o universitate de fotbal cu numele său. Sper că va rămâne deschis acestei idei. Respectul meu pentru el nu se va schimba niciodată", a mai spus Radrizzani.
Leeds va debuta în noul sezon din Premier League sâmbătă, pe teren propriu, atunci când va primi vizita celor de la Wolverhampton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo