Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, favorit să preia o echipă națională după ancheta de la Manchester City! Anunțul presei din Spania

Bianca Dumitru

Actualizat 10/02/2023 la 08:55 GMT+2

Manchester City este acuzată de Premier League că a încălcat de peste 100 de ori regulile financiare, pe parcursul a 9 sezoane competiționale. Pep Guardiola ar putea pleca de la club dacă acesta va fi găsit vinovat, iar presa din Spania a anunțat unde este așteptat antrenorul.

Josep 'Pep' Guardiola, manager of Manchester City, looks on during the Premier League match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad Stadium on January 19, 2023 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

Clubul englez de fotbal Manchester City face obiectul unei investigații conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare ale Premier League.
Deși Pep Guardiola și-a manifestat de-a lungul timpului sprijinul și încrederea în șefii de pe Etihad, antrenorul a anunțat că va pleca dacă va descoperi că a fost mințit în legătură cu situația financiară a clubului.
În aceste condiții, jurnaliștii din Spania au anunțat că Guardiola a revenit în pole-position pentru a deveni selecționerul echipei naționale a Braziliei. Sud-americanii l-au mai vrut și în trecut pe banca Selecao, dar tehnicianul i-a refuzat.
Acum, potrivit celor de la publicația catalană Sport, oficialii Federației Braziliene de Fotbal au reluat discuțiile cu Guardiola, având de gând să-l aștepte până în vară pentru a semna, antrenorul putând astfel să încheie acest sezon la City.
"Pep Guardiola este prima opțiune a Federației Braziliene de Fotbal, după criza apărută la Manchester City, club care este implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria fotbalului englez.
Brazilia rămâne decisă să rupă tradiția și să-și aducă un selecționer străin, care să modernizeze întreaga structură sportivă, care include și echipele de tineret.
Conducerea lui Manchester City se așteaptă ca Guardiola să plece, mai ales că antrenorul i-a avertizat pe englezi încă de anul trecut că va demisiona dacă va afla că a fost mințit în legătură cu finanțele clubului", au notat jurnaliștii spanioli.
Citește și:

CINE E FAVORIT SĂ-I IA LOCUL LUI GUARDIOLA LA MANCHESTER CITY

Având în vedere că rămânerea lui Guardiola la Manchester City atârnă de un fir de ață, casele de pariuri au început să vorbească despre antrenorul care îi va lua locul pe bancă, în cazul în care spaniolul va pleca.
Conform celor de la Sport Bible, favoritul bookmaker-ilor este Mauricio Pochettino, fostul tehnician al celor de la Tottenham și PSG. Argentinianul de 50 de ani, liber de contract din iulie 2022, are o cotă de 3,5 pentru a fi următor antrenor al celor de la City.
Pochettino este urmat în topul viitorilor posibili tehnicieni ai echipei de pe Etihad de Julian Nagelsmann și Zinedine Zidane, cu cote de 5, podiumul fiind completat de Mikel Arteta și Thomas Tuchel, care sunt cotați la 7,5.
Potrivit caselor de pariuri, Pep Guardiola are 50% șanse să se despartă de Manchester City înainte de startul sezonului viitor, 2023/24, revenirea sa la Barcelona având o cotă de 3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo