Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Poate fi Romelu Lukaku salvatorul lui Chelsea?

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/04/2023 la 12:10 GMT+3

Fost jucător atât pentru Liverpool, cât și pentru Chelsea, Daniel Sturridge îl propune pe Romelu Lukaku ca o soluție pentru atacul deficitar al echipei londoneze, după prestațiile slabe din acest sezon. Nici aseară Chelsea nu a găsit calea spre gol, în remiza cu Liverpool, scor 0-0.

Romelu Lukaku - FC Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Achim Sturzu
Daniel Sturridge consideră faptul că Romelu Lukaku merită încă o șansă pentru echipa londoneză. Atacantul belgian este împrumutat în acest moment până la finalul sezonului de către Inter, însă echipa italiană nu își dorește să îl cumpere definitiv pe Lukaku, astfel încât acesta se va întoarce pe Stamford Bridge.
În timp ce foarte multă lume consideră că Lukaku nu mai poate fi o soluție pentru Chelsea, având prestații slabe în ambele perioade jucate pentru "albaștri", Daniel Sturridge îl vede pe belgian ca fiind o posibilă piatră de fundație în reconstrucția echipei.
"Depinde foarte mult de viitorul antrenor, dacă va reuși să vină și să construiască o echipă în jurul lui. Sper ca persoana care va veni să îl aprecieze, deoarece nu a avut o șansă clară la această echipă. Viitorul manager trebuie să știe faptul că Lukaku este un jucător ce înscrie goluri, asta face și este cunoscut pentru acest atribut.", a declarat Sturridge pentru Skysports.
Se știe faptul că Lukaku este un jucător prolific în careu, care poate lovi mingea cu capul și care poate înscrie din prima atingere a balonului. Dacă coechipierii lui creează asemenea șanse pentru el, poate că în acest moment el este jucătorul potrivit pentru Chelsea | Daniel Sturridge

Chelsea, probleme mari în atac

Acest sezon competițional a fost pentru londonezi unul cu mult sub așteptări. Aflându-se pe poziția a 11-a a clasamentului, cu 9 meciuri rămase de disputat, Chelsea are șanse minime pentru a ocupa un loc de cupe europene. Atacul echipei este de departe unul dintre punctele slabe ale formației, aceștia marcând doar 29 de goluri în Premier League, iar media lor de goluri pe meci este doar de unul singur.
Meciul de aseară dintre "albaștri" și Liverpool a arătat lipsa de inspirație în atacul londonezilor. Încheiat print-o remiză albă, Havertz, Kovacic și Joao Felix au ratat cele mai mari șanse de a înscrie. Chelsea a terminat partida cu doar trei șuturi pe poartă și a bifat o contraperformanță unică în ultimii 100 de ani: de doar două ori în istorie a avut mai puţine reuşite decât acum, în momente similare ale sezoanelor (în 1921-1922 şi în 1923-1924).

Ce a făcut Lukaku în tricoul lui Chelsea?

Atacantul belgian se află în continuare un contract cu londonezii. Deși în acest sezon el este împrumutat de către Inter Milano, prestațiile sale și multiplele accidentări nu au reușit să îi impresioneze pe italieni, astfel că jucătorul se va întoarce pe Stamford Bridge la finalul sezonului. Aceasta va fi a treia perioadă în care va evolua pentru "albaștri".
Transferat de Chelsea în anul 2011 pentru 15 milioane de euro de la Anderlecht, atacantul belgian a petrecut inițial trei ani sub contract cu echipa londoneză. În acești trei ani, el a fost inclus în lot doar într-unul singur, în ceilalți doi fiind împrumutat la West Bromwich Albion, respectiv Everton, care l-a și cumpărat mai apoi pentru 25 de milioane de euro. În singurul său sezon pe Stamford Bridge din prima sa aventură, el a jucat în 15 partide și nu a reușit să înscrie vreun gol.
După sezoane foarte bune pentru Everton, Manchester United și Inter, belgianul a fost răscumpărat de Chelsea pentru 100 de milioane de euro. A doua sa aventură în tricoul "albaștrilor" s-a dovedit a fi una slabă, marcând 15 goluri din 44 de meciuri în toate competițiile (doar 8 reușite în 26 de meciuri, în Premier League).
Giuseppe Marotta, CEO-ul lui Inter, a confirmat faptul că nerazzurrii nu îl vor cumpăra definitiv pe Lukaku, așadar el va reveni în tricoul londonezilor. Inițial s-a speculat că interesul lui Todd Boehly va fi să îl vândă sau să îl cedeze din nou sub formă de împrumut, dar nu e exclus ca viitorul antrenor să și-l dorească sub comandă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo