Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Qatarezii care vor să cumpere Man United promit 3 mega-transferuri: Mbappe și alte două staruri

Nicu Savin

Actualizat 04/05/2023 la 09:19 GMT+3

Manchester United a fost scoasă la vânzare de familia Glazer, iar miliardarul Sheikh Jassim pare a fi cel mai aproape de a cumpăra clubul. Conform presei engleze, magnatul are deja planul făcut pentru vara care vine, în care ar intenționa să cheltuie sume colosale pentru a-i face lui Ten Hag un adevărat dream-team. Kylian Mbappe și alte două staruri ar fi țintele qatarezului.

Kylian Mbappé

Credit imagine: Getty Images

Manchester United are șanse mari să revină în Champions League în sezonul care urmează, iar viitorul se anunță unul strălucit pentru gruparea de pe Old Trafford. Familia Glazer a cedat presiunii fanilor și a scos clubul la vânzare, iar mai mulți miliardari sau grupuri de investiții se bat pentru preluarea echipei.
Conform presei engleze, lupta finală se dă între qatarezul Sheikh Jassim și Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie, care în prezent deține clubul Nice. Ofertele au fost deja înaintate și actualii proprietari vor decide cui vor ceda clubul. Se estimează că valoarea tranzacției se va ridica la 5 miliarde de €.
Mai multe surse din Anglia notează că Sheikh Jassim este foarte aproape de a deveni noul patron de la Manchester United, iar acesta va încerca să câștige simpatia fanilor încă de la început, prin realizarea unor transferuri răsunătoare, care să transforme clubul într-o mare forță a Albionului și a Europei.

Manchester United va încerca transferurile lui Mbappe, Coman și Camavinga, dacă Sheikh Jassim va deveni proprietarul clubului

Potrivit Daily Mail, dacă va ajunge în timp util la șefia lui Man United, miliardarul din Golf va încerca 3 achiziții stelare. Principala țintă ar fi cumpărarea lui Kylian Mbappe. Francezul nu este mulțumit de cum decurge proiectul de la PSG și ar putea accepta o mutare în Premier League, mai ales că va fi ademenit cu un salariu colosal, poate chiar mai mare decât încasează la actuala echipă. Contractul lui Mbappe cu PSG este valabil până în 2024, cu opțiunea de prelungire pe încă un sezon, astfel că șefii de pe Parc de Princes ar putea să accepte o oferte imensă, dacă jucătorul își va dori să plece. PSG are un deficit uriaș în ultimii ani și nu-și va permite să-l piardă gratis pe atacant în 2024 sau 2025.
Ceilalți doi jucători vizați de qatarezii care vor să cumpere Manchester United sunt tot francezi. Kingsley Coman și Eduardo Camavinga ar urma să fie ofertați în vara care vine. Omul care i-a adus trofeul Champions League lui Bayern în 2020 și-a pierdut locul de titular și pare tentat să părăsească gruparea bavareză. Contractul său este valabil până în 2027, dar Bayern probabil că îi va da drumul contra unui preț consistent.
În ceea ce-l privește pe Camavinga, acesta este foarte apreciat la Real Madrid, dar încă nu a devenit o piesă esențială în angrenajul lui Ancelotti. Mijlocaș central de meserie, tânărul francez a fost folosit pe mai multe posturi în acest sezon, în special ca fundaș stânga, în perioadele în care Mendy și Alaba au fost accidentați. Chiar dacă valoarea sa este incontestabilă, lui Camavinga îi va fi greu să se impună în primul 11 pe postul care îi convine, mai ales că transferul lui Bellingham pe Bernabeu este iminent. Ca atare, Realul ar putea să renunțe la francezul cumpărat cu 31 de milioane de € de la Rennes, în 2021.
Dacă judecăm după cotele de piață ale celor 3 fotbaliști doriți de Man United, noii proprietari ar urma să investească peste 300 de milioane de € pentru achizițiile lor: Mbappe (180 de milioane), Coman (65 de milioane) și Camavinga (60 de milioane). Evident, suma ar putea fi mai mare, deoarece PSG, Bayern sau Real Madrid ar putea profita de potența financiară a șeicului Jassim și vor seta prețuri mai mari pentru fotbaliștii lor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo