Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se decide titlul în Premier League la golaveraj!? Marele atu al lui Arsenal + ce spune Arteta

Cristian Mihală

Actualizat 05/03/2024 la 09:42 GMT+2

Mikel Arteta este un tehnician fericit, după ce echipa sa, Arsenal, a mai dat o reprezentație de gală în Premier League. Deși sunt doar pe 3 în campionat, "tunarii" au un posibil mare avantaj în perspectiva câștigării titlului: golaverajul.

Arsenal

Credit imagine: Eurosport

Liverpool, City și Arsenal sunt despărțite de doar două puncte în fruntea clasamentului, dar formația care a luat ochii tuturor prin prestațiile din ultimele luni a fost cea a lui Arteta. Saka&Co au ajuns la 31 de goluri marcate în 2024, în contextul în care United, rivala tradițională din anii 90-00, are 37 de reușite în tot sezonul.
3-1 cu Liverpool, 6-0 contra lui West Ham, 5-0 la Burnley, 4-1 cu Newcastle și 6-0, aseară, la Sheffield United au fost ultimele rezultate ale londonezilor, care au în prezent cel mai bun atac și cea mai bună apărare din Premier League (68-23).
Într-un campionat atât de echilibrat, nu e deloc exclus ca la final să asistăm la o egalitate de puncte între două formații, în fruntea clasamentului, moment în care Arsenal ar fi avantajată. Asta pentru că, în caz de egalitate în Premier League, principalul criteriu e reprezentat de golaveraj.

Arteta, după ce Arsenal distruge totul în Premier League: "Simt "foamea" jucătorilor"

Arteta a vorbit despre acest atu la finalul partidei de pe Bramall Lane, dar a ținut să precizeze că, mai presus de victoriile convingătoare, e extrem de fericit să îi vadă pe jucătorii lui Arsenal atât de concentrați pentru obținerea unui titlu istoric, primul după o pauză de 20 de ani.
"Nu putem ști dacă golaverajul va decide titlul, dar e foarte bine că avem acest avantaj. Faptul că marcăm atât de multe e un semn excelent, dar cea mai grea parte a sezonului e în fața noastră. Luptăm pentru titlu cu două formații cu experiență superioară, trebuie să continuăm pe aceeași linie.
Fotbaliștii știu foarte bine că nu am câștigat încă nimic și îmi arată la fiecare antrenament cât sunt de motivați și concentrați pe obiective. Nu sunt în niciun moment mulțumiți cu ceea ce au realizat până acum și iubesc să văd și să simt această "foame" a lor", a spua Arteta după victoria de pe Bramall Lane.
Arsenal a devenit a doua echipă din istoria fotbalului englez care marchează 5 sau mai multe goluri în 3 partide la rând jucate în deplasare, în prima divizie. Doar Burnley, acum 63 de ani a mai reușit o performanță similară.
Arsenal a ajuns la 300 de goluri marcate în Premier League sub Mikel Arteta. Spaniolul a avut nevoie de doar 161 de meciuri pentru a bifa această bornă, doar 3 alți manageri reușind să atingă aceste cifre mai repede (Guardiola - 120 de partide, Klopp - 142 de partide și Pellegrini - 149 partide).
Pentru Arsenal, urmează duelul cu Brentford, de pe teren propriu (sâmbătă, 19:30). Ca atare, la ora disputei marelui derby Liverpool - City (duminică, 17:45), "tunarii" pot fi lideri în Premier League și își pot menține acest statut, dacă disputa de pe Anfield se încheie la egalitate.
Arteta se va concentra, după disputa contra "albinelor", pe confruntarea cu Porto, din returul optimilor UCL și pe marele derby cu City. Eliminați din FA Cup, "tunarii" vor avea o pauză extrem de importantă între cele două partide. Ei trebuiau să joace în runda a 29-a cu Chelsea, doar că "albaștrii" s-au calificat dramatic în ultimele 8 în Cupa Angliei, astfel că băieții lui Arteta vor avea 19 zile de pauză (derbyul londonez din runda a 29-a fost amânat pentru ca formația lui Pochettino să poată juca în FA Cup). Astfel, între returul cu Porto, din manșa retur a optimilor UCL și duelul cu City, de pe Etihad (31 martie), londonezii se pot odihni și pregăti în liniște.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo