Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spurs, ca și calificată în Champions League! Omul care îl ține rezervă pe Drăgușin, gol fabulos

Cristian Mihală

Publicat 07/04/2024 la 21:59 GMT+3

Tottenham, cu Radu Drăgușin rezervă neutilizată, a câștigat duelul cu Nottingham Forest, din etapa a 32-a a Premier League. Chelsea s-a încurcat pe terenul ultimei clasate, Sheffield United, fiind egalată în prelungiri (2-2).

Micky van de Ven celebrates with team-mates during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Nottingham Forest at the Tottenham Hotspur Stadium in London, on April 7, 2024

Credit imagine: Getty Images

Spurs a profitat la maximum de egalurile ui Aston Villa și Manchester United din această rundă și a urcat pe locul 4 în Premier League, după o partidă destul de dificilă, în fața formației lui Nuno Espirito Santo, care voia revanșa, după ce nu a confirmat pe banca londonezilor.
Gazdele au început în forță și au deschis scorul după o centrare a lui Timo Werner, deviată în propria poartă de Murillor, dar Chris Wood, aflat într-o formă excelentă, a restabilit egalitatea în minutul 27.
După pauză, trupa lui Ange Postecoglou a rezolvat rapid soarta celor trei puncte, prin două goluri marcate de fundași. Mai întâi Van de Ven, cel care îl ține pe bancă pe Drăgușin, a șutat "ca din tun" după o pasă a lui Son (53), pentru ca 5 minute pai târziu Pedro Porro să înscrie și el, după o deviere a lui Bentancur.
De menționat că Tottenham continuă să aibă probleme uriașe pe faza defensivă. Ultimul meci fără gol primit acasă a fost în octombrie, acum aproape 6 luni, contra lui Fulham (2-0).
Cu acest succes, formația din capitala Angliei e 99% sigură de locul de Champions League pentru sezonul viitor. Chiar dacă Villa are același număr de puncte, și locul 5 va merge aproape sigur în UCL, iar diferența față de United (locul 6) e acum de 11 puncte.

Chelsea, remiză dramatică pe terenul lui Sheffield United

După meciul nebun cu United, de la mijlocul acestei săptămâni, întors în minutele 90+10 și 90+11, Chelsea a mai făcut un meci spectaculos, cel puțin din punct de vedere al evoluției scorului.
Oaspeții au deschis scorul pe terenul lanternei Sheffield United după doar 11 minute, veteranul Thiago Silva reluând nemarcat, din careu, după un corner al lui Gallagher.
Gazdele au revenit în meci prin Bogle, dar partida se îndrepta spre o victorie a formației lui Pochettino după ce Maudeke a prins un trasor, la capătul unei pase primite de la Cole Palmer. Chelsea a reușit să puncteze pentru a 14-a oară în acest sezon de Premier League după ce un jucător sub 22 de ani a pasat decisiv pentru un alt fotbalist sub 22 de ani. Doar "gașca nebună" a lui Leeds United, în 1999-2000 a mai reușit o astfel de performanță (20 de astfel de goluri, acum aproape un sfert de veac).
După cele două goluri înscrise cu United în prelungirile prelungirilor, Chelsea a simțit ce înseamnă să pierzi puncte printre degete pe final de meci, "săbiile" egalând la 2 în minutul 90+3 prin Mc Burnie. Acesta a marcat pentru a 8-a oară în Premier League pentru nou-promovată, 4 dintre reușite venind dincolo de minutul 90.
Chelsea a fost puțin ghinionistă, având în vedere momentul în care Sheffield United a înscris golul egalizator, dar trebuie spus că londonezii au reușit doar 6 șuturi spre poarta adversarei, în acest sezon. Brentford (cu 10 șuturi contra "săbiilor") era până azi formația cu cele mai puține ocazii create la poarta lanternei din Premier League.
Chelsea rămâne pe 9 în Premier League, dar distanța față de formațiile din față s-a mărit, West Ham și Newcastle impunându-se în această etapă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo