Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casemiro, pe picior de plecare de la United! Câți bani ar putea primi pentru a se despărți de club

Bianca Dumitru

Publicat 22/01/2024 la 12:51 GMT+2

Casemiro nu a mai jucat de la începutul lunii noiembrie, când s-a accidentat, devenind indisponibil pentru o perioadă lungă de timp. Conform presei din Anglia, cei de la Manchester United ar vrea să renunțe la brazilian, căruia ar trebui să-i plătească o sumă importantă de bani.

Casemiro of Manchester United looks on during the Carabao Cup Fourth Round match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford on November 01, 2023 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

Casemiro trece printr-o perioadă destul de tulbure la Manchester United, club cu care a semnat în 2022. Brazilianul este accidentat și nu a mai jucat de la începutul lunii noiembrie.
În această stagiune, fotbalistul de 31 de ani a adunat doar 12 partide, iar oficialii clubului se gândesc acum să renunțe la el la finalul sezonului.
Conform presei din Anglia, situația lui Casemiro pe Old Trafford s-ar putea agrava în următoarele luni. Astfel, în loc să încerce să-l vândă, oficialii "diavolilor roșii" au de gând să ajungă la un acord cu fotbalistul.
Ar fi vorba despre o înțelegere de compensare, prin care clubul i-ar plăti circa 23 de milioane de euro brazilianului pentru ca el să plece de la United și, în acest mod, să fie reduse pierderile.
Casemiro are unul dintre cele mai mari salarii de la Manchester United, ceea ce duce la blocarea transferurilor din cauza marjei salariale a clubului.
În sezonul trecut, brazilianul a adunat 51 de apariții în toate competițiile pentru "diavolii roșii", reușind 7 goluri și 6 assist-uri și având un rol important în echipă. Lucrurile s-au schimbat, însă, dramatic în această stagiune, iar staff-ul tehnic își conturează viitorul fără a conta pe el.
Citește și:

CASEMIRO, AL DOILEA CEL MAI SCUMP JUCĂTOR TRECUT DE 30 DE ANI DIN ISTORIE

Transferul lui Casemiro la Manchester United a marcat borne importante, atât pentru jucător, cât și pentru cele două cluburi. Mijlocașul, care împlinise 30 de ani cu câteva luni înainte de mutare, a devenit al doilea cel mai scump jucător trecut de această vârstă din istorie. Doar Cristiano Ronaldo a valorat mai mult, în momentul în care a plecat de la Real Madrid la Juventus, portughezul având atunci 33 de ani.
Cum arată top 5 cele mai scumpe transferuri de jucători trecuți de 30 de ani:
  • 1. Cristiano Ronaldo - 33 de ani - 117 milioane de € (de la Real Madrid la Juventus - 2018)
  • 2. Casemiro - 30 de ani - 70 de milioane de € (de la Real Madrid la Manchester United - 2022)
  • 3. Miralem Pjanic - 30 de ani - evaluat la 60 de milioane de € când a fost dat la schimb cu Arthur, de la Juventus la Barcelona, în 2020
  • 4. Robert Lewandowski - 33 de ani - 45 de milioane de € (de la Bayern Munchen la Barcelona - 2022)
  • 5. Paulinho - 31 de ani - 42 de milioane de € (de la Barcelona la Guangzou Evergrande - 2019)
Mai mult, cu 70 de milioane de €, Casemiro este al 3-lea cel mai scump jucător vândut vreodată de Real Madrid, după Cristiano Ronaldo (cedat la Juventus pentru 117 milioane de €) și Angel Di Maria (transferat la Manchester United pentru 75 de milioane de €).
În plus, Casemiro a devenit al 8-lea cel mai scump transfer făcut de Manchester United în istoria sa, după Paul Pogba (105 milioane de €), Harry Maguire (86 milioane de €), Jadon Sancho (85 de milioane de €), Romelu Lukaku (84,7 milioane de €), Angel Di Maria (75 milioane de €) și Rasmus Hojlund (73,9 milioane de €).
Nu în ultimul rând, mijlocașul este cel mai scump brazilian ajuns în Premier League. Recordul era deținut de Alisson, care a costat-o pe Liverpool 62,5 milioane de € în 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo