Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Zerbi o va părăsi pe Brighton la finalul sezonului! Italianul, prima opțiune pentru Bayern

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/05/2024 la 19:24 GMT+3

Roberto De Zerbi va pleca de la Brighton & Hove Albion după ultimul meci al sezonului. Antrenorul "pescărușilor" a ajuns la o înțelegere cu clubul pentru a încheia colaborarea în mod amiabil, la finalul unui sezon în care italianul s-a aflat pe lista marilor cluburi ale Europei.

BOURNEMOUTH, ENGLAND - APRIL 28: Roberto De Zerbi, Manager of Brighton & Hove Albion, applauds the fans after the team's defeat during the Premier League match between AFC Bournemouth and Brighton & Hove Albion at Vitality Stadium on April 28, 2024 in Bou

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Roberto De Zerbi nu va mai fi antrenorul lui Brighton din sezonul viitor. Chiar dacă tehnicianul italian a declarat în mai multe rânduri că va continua alături de "pescăruși" în ciuda interesului din partea marilor echipe, se pare că cele două părți s-au înțeles asupra rezilierii amiabile a contractului în decursul zilei de sâmbătă.
Italianul, fost jucător la CFR Cluj, a reacționat după acest anunț și a recunoscut că îi pare rău că o va părăsi pe Brighton, dar este mândru pentru toate performanțele realizate împreună: "Sunt trist că voi pleca de la Brighton, dar sunt mândru de tot ce au realizat jucătorii și staff-ul cu sprijinul tuturor celor din club, în ultimele două sezoane istorice.
Ne-am înțeles să încheiem perioada petrecută de mine la Brighton. M-am bucurat de doi ani intenși și plini de provocări în Premier League, dar și participând în 4 competiții majore în acest sezon. Plec acum și voi avea puțin timp pentru o pauză înainte de a lua o decizie pentru viitorul meu", a fost mesajul lui De Zerbi postat pe site-ul oficial al clubului.
Citește și:

De Zerbi, favorit să-i ia locul lui Tuchel la Bayern

Antrenorul de 44 de ani va pleca de pe Amex Stadium, după ultima etapă a sezonului din Premier League, pe care Brighton o va disputa împotriva lui Manchester United, una dintre echipele la care De Zerbi ar putea ajunge din vară.
Totuși, echipa care este favorită pentru a-l convinge pe De Zerbi este Bayern Munchen. Fosta campioană a Germaniei s-a despărțit de Thomas Tuchel, după ultimul meci din Bundesliga, iar De Zerbi a reprezentat o variantă pentru banca bavarezilor încă din momentul în care plecarea lui Tuchel a fost anunțată în luna februarie.
Până în acest moment, echipele care și-l doreau pe De Zerbi ar fi trebuit să plătească o clauză de reziliere în jurul sumei de 15 milioane de euro. Acum, tehnicianul italian este liber de contract, iar Bayern va încerca să profite și să-l convingă să preia echipa.
Roberto De Zerbi a preluat-o pe Brighton în septembrie 2022, iar acesta a reușit cea mai bună clasare din istoria echipei, locul 6 în sezonul precedent. Astfel, "pescărușii" au evoluat în Europa League în acest sezon, ajungând în faza optimilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo