Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dorit de cluburi de top ale Europei, Roberto De Zerbi a luat decizia în privința viitorului său

Eurosport
DeEurosport

Publicat 03/12/2023 la 15:14 GMT+2

Antrenorul lui Brighton & Hove Albion, Roberto De Zerbi, a decis să își prelungească înțelegerea cu "pescărușii", în ciuda interesului din partea unor cluburi mult mai titrate. Antrenorul italian este pe lista unor echipe precum Manchester United sau Real Madrid.

Roberto de Zerbi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Roberto De Zerbi este unul dintre cei mai râvniți antrenori ai Europei în acest moment. Tehnicianul de 44 de ani este la al doilea său sezon pe banca englezilor de la Brighton, cu care continuă treaba excelentă începută în stagiunea precedentă. Acesta a ajuns la cârma echipei "pescărușilor" după ce Graham Potter a plecat la Chelsea, în septembrie 2022.
Într-un an și două luni de la sosirea pe Amex Stadium, fostul antrenor de la Sassuolo a reușit performanța de a califica echipa în grupele Europa League, dar Brighton și-a asigurat și prezența în "primăvara europeană", în urma rezultaelor din această săptămână. Trupa alb-albastră se află în acest moment pe locul 8 în Premier League, dar are șansa să urce o poziție, dacă o va învinge pe Chelsea în meciul din etapa 14.
Aceste performanțe au atras atenția marilor cluburi europene. Real Madrid este în căutarea unui antrenor pentru sezonul viitor, când Ancelotti va prelua echipa națională a Braziliei. Manchester United este tot mai aproape să îl demită pe Erik ten Hag, iar Manchester City începe să se gândească la variante pentru urmașul lui Pep Guardiola.
Citește și:

Roberto De Zerbi va rămâne la Brighton

Conform Football Insider, antrenorul italian este pregătit să își prelungească înțelegerea cu Brighton. Contractul actual al acestuia este valabil până în 2026. Acesta nu are nicio intenție de a o părăsi pe Brighton, echipa la care a început un proiect de mare succes, cu jucători tineri și extrem de talentați, iar clubul englez este dispus să-i ofere un contract îmbunătățit.
Conform sursei citate, Manchester United l-ar fi pus pe De Zerbi în fruntea listei potențialilor înlocuitori ai lui Erik ten Hag, care nu pare să fie pe placul noului investitor, Jim Ratcliffe. "Diavolii" pot fi depășiți la finalul acestei etape chiar de Brighton, după ce aceștia au pierdut sâmbătă seara, împotriva lui Newcastle, scor 0-1.
Roberto De Zerbi este fost jucător al celor de la CFR Cluj. Acesta și-a început cariera de antrenor pe banca unor echipe de eșalon inferior din Italia. Tehnicianul s-a remarcat cu adevărat la Sassuolo, unde a antrenat 120 de meciuri.
A urmat prima sa aventură în afara țării natale, Italia. De Zerbi a preluat conducerea lui Șahtior Donetsk, cu care a jucat pentru prima dată în UEFA Champions League. Acesta a făcut istorie la Brighton în sezonul trecut, terminând pe locul 6 în Premier League, cea mai bună clasare din istoria echipei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo