Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Everton a fost depunctată pentru a 2-a oară! Cum arată clasamentul Premier League în partea de jos

Nicu Savin

Publicat 08/04/2024 la 16:53 GMT+3

Everton traversează o perioadă de coșmar din cauza managemantului defectuos din ultimii ani. Clubul de pe Goodison Park a anunțat astăzi că a primit o deducere de puncte din Premier League. Este a 2-a depunctare din acest sezon, iar echipa lui Sean Dyche are acum numai două puncte peste Luton Town, prima clasată sub linia retrogradării.

James Tarkowski et Jordan Pickford après le nul 1-1 entre Everton et Crystal Palace en Premier League

Credit imagine: Getty Images

Everton este unul dintre cele mai bune exemple că banii nu garantează performanța și chiar mai mult, că sumele uriașe investite defectuos pot să ducă la dezastre. În urmă cu câteva luni, clubul din Liverpool a primit o deducere de 10 puncte din partea Premier League, dar pedeapsa s-a redus la 6 puncte, în urma apelului.
Se credea că problemele "caramelelor" s-au terminat acolo, dar nu a fost să fie așa. Echipa de pe Goodison Park a a confirmat azi că a primit o deducere de două puncte pentru încălcarea regulilor de profit și sustenabilitate din Premier League.
"Clubul Everton rămâne angajat să lucreze în colaborare cu Premier League în toate chestiunile legate de PSR, dar este extrem de îngrijorat de inconsecvența diferitelor comisii în ceea ce privește deducerile de puncte aplicate", a fost comunicatul emis de cei de la Everton.

Everton a reintrat în hora retrogradării din Premier League

În acest sezon, formația condusă de Sean Dyche a adunat 35 de puncte (9 victorii, 8 remize și 14 înfrângeri), dar are doar 27 de puncte în clasament, din cauza penalizării cumulate de 8 puncte. Everton e acum pe locul 16, iar pericolul retrogradării este foarte mare.
"Caramelele" au numai două puncte peste Nottingham Forest și Luton Town, echipe care au, însă, un meci în plus. Everton va juca împotriva ambelor contracandidate pe acest final de sezon, dar va avea și o serie de partide foarte grele, astfel că orice e posibil până la final. Privind programul, pentru Everton ar fi ideal să ajungă fără nicio grijă înaintea ultimei etape, când se va deplasa pe terenul lui Arsenal, deoarece "tunarii" ar putea fi în situația de a câștiga titlul cu un succes în acel meci.
Programul lui Everton până la finalul sezonului
  • Chelsea (D)
  • Nottingham Forest (A)
  • Liverpool (A)
  • Brentford (A)
  • Luton (D)
  • Sheffield United (A)
  • Arsenal (D)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo