Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fabrizio Romano șochează! Cu ce echipă engleză ține cel mai precis om în materie de transferuri

Nicu Savin

Actualizat 13/09/2023 la 22:51 GMT+3

Fabrizio Romano a devenit celebru în ultimii ani pentru informațiile exacte pe care le oferă în materie de transferuri, dar puțină lume știa cu ce echipă din Premier League ține italianul. Secretul a fost dezvăluit chiar de reputatul jurnalist, care a recunoscut că e fan Watford, explicând și motivele pentru acest context neașteptat.

Fabrizio Romano

Credit imagine: Getty Images

Lumea fotbalului s-a schimbat enorm în ultimii ani, iar perioadele de mercato sunt pline de sute și mii de zvonuri despre mutările de jucători. Puține dintre ele se materializează, dar când Fabrizio Romano anunță un transfer, în 99% din cazuri acesta se produce.
Atunci când jurnalistul născut la Napoli folosește sloganul "Here we go" la un transfer, toată presa internațională preia informația și cataloghează mutarea ca perfectată. Pasiunea lui Romano pentru fotbal este foarte mare, el fiind dedicat 100% meseriei sale, mai ales în perioadele de mercato. Evident, jurnalistul are și echipe favorite, iar acesta a făcut recent o dezvăluire la care nimeni nu se aștepta.

Fabrizio Romano a dezvăluit că este fan Watford

Invitat la podcastul The Rest is Football, găzduit de Gary Lineker, Alan Shearer și Micah Richards, Fabrizio Romano a fost rugat să spună cu ce echipă din Anglia ține. Acesta nu a dat deloc pe gânduri și a spus că e fanul lui Watford, explicând și motivele.
"Watofrd! Pentru că mă uitam la televizor când a fost acel meci nebun cu golul marcat de Deeney împotriva lui Leicester și eram foarte agitat. Watford este proprietatea unor italieni și așa am început să urmăresc fotbalul englez, să fiu atras de echipă, de Londra. Iar acel meci cu Troy Deeney marcând, cu Gianfranco Zola pe bancă, a fost ceva incredibil", a spus Romano.
Meciul la care face referire jurnalistul italian s-a jucat în 2013, în semifinalele barajului de promovare în Premier League. Leicester s-a impus acasă cu 1-0, dar Watford a câștigat manșa secundă cu 3-1, după unul dintre cele mai palpitante finaluri din istoria fotbalului. În prelungirile partidei, gazdele conduceau cu 2-1, scor la care Leicester era calificată (pe atunci se aplica regula golurilor în deplasare). Mai mult, "vulpile" au beneficiat și de un penalty în acel moment. Anthony Knockaert a fost cel care l-a obținut și tot el și-a asumat responsabilitatea execuției, dar Manuel Almunia a apărat. Portarul iberic a lansat imediat un contraatac, finalizat cu un gol marcat de Troy Deeney, care a dus-o pe Watford la un gol de promovare. Accederea în Premier League a fost însă ratată în acel an, echipa lui Zola fiind învinsă în finala barajului de Crystal Palace, scor 1-0, pe Wembley.

Fabrizio Romano, urmărit de zeci de milioane de oameni în mediul online

În vârstă de numai 30 de ani, italianul a devenit celebru pentru exactitatea informațiilor pe care le oferă în materie de transferuri și este de departe cel mai bine informat jurnalist din lume când vine vorba despre această piață.
Romano și-a construit un "imperiu" în mediul online, având momentan 18,7 milioane de urmăritori pe Twitter, rețeaua de socializare unde oferă mereu informații despre negocierile dintre cluburi, dar mai ales când acestea bat palma pentru un anumit jucător.
De asemenea, italianul are mai mulți următori pe Instagram (24,5 milioane), iar din 2021 și-a creat și un canal de Youtube, unde face scurte rezumate despre cele mai fierbinți subiecte din perioadele de mercato și oferă informații suplimentare din culise, pe care nu le poate evoca în postările scurte și concise de pe Twitter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo