Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp, ironie evidentă despre două transferuri făcute de Chelsea: "Doamne, am avut noroc"

Nicu Savin

Actualizat 12/12/2023 la 17:52 GMT+2

Jurgen Klopp a participat la inaugurarea peluzei renovate de pe Anfield, iar antrenorul lui Liverpool a ironizat în cel mai pur mod posibil transferurile lui Moises Caicedo și Romeo Lavia la Chelsea. Cei doi jucători au fost doriți în egală măsură și de managerul german, dar Liverpool nu a putut concura cu rivala din Premier League. Văzând cum s-au descurcat până acum, Klopp a spus că a avut noroc

Klopp talks about leadership at Liverpool and Salah

Credit imagine: Eurosport

Liverpool a investit 172 de milioane de € în vară, dar la vremea respectivă exista impresia că Jurgen Klopp nu a primit exact jucătorii pe care și i-a dorit cel mai mult. Plecările lui Henderson, Fabinho sau Keita și accidentările lui Thiago Alcantara sau Bajcetic au dus la schimbări masive în linia mediană a "cormoranilor", dar se părea că doar planul B în materie de achiziții a funcționat.
Concret, Liverpool a fost aproape de a-i transfera pe Moises Caicedo sau Romeo Lavia, dar Chelsea a pus la bătaie mai mulți bani și i-a deturnat pe cei doi mijlocași din frumul către Anfield. Londonezii au avut o primă parte de sezon catastrofală, fiind abia pe locul 12 în Premier League. Caicedo nu a dat deloc randamentul scontat, în timp ce Lavia nu a debutat încă în tricoul "albaștrilor", deoarece s-a accidentat înainte de startul sezonului și nu se știe când va reveni.

Klopp, ironic la adresa jucătorilor care au preferat Chelsea în loc de Liverpool

Luni, Klopp a participat la inaugurarea tribunei renovate pe Anfield, care va fi dată în folosință la derby-ul cu Man United de la finalul săptămânii, iar germanul a fost rugat de fani să comenteze campania de transferuri din vară. Antrenorul "cormoranilor" a profitat de ocazie pentru a ironiza alegerile făcute de Caicedo sau Lavia de a semna cu Chelsea și a spus că a avut noroc că aceștia nu au ajuns la Liverpool. Evident, Klopp nu le-a dat numele, dar e clar că a făcut referire la cei doi fotbaliști și la rivala de pe Stamford Bridge.
"Pe piața de transferuri s-au întâmplat niște lucruri ciudate în vară, dar aici, între noi, pot spune: "Doamne, am avut noroc!" Nu știam la momentul respectiv și nu simțeam asta la acea vreme, dar da, sunt foarte fericit că a funcționat, dar nu se știe niciodată înainte. Evident că ne-am dat seama că alți mijlocași defensivi nu au vrut să se alăture lui Liverpool (n.r. referitor la Lavia și Caicedo), darvedeți ce se întâmplă, l-am găsit pe Wataru Endo. Este un jucător excepțional", a spus Klopp, citat de as.com.
Chelsea a plătit pentru Caicedo 116 milioane de € către Brighton, iar pe Lavia 62 de milioane de € către Southampton. În schimb, Liverpool a cumpărat 4 mijlocași centrali cu o sumă chiar mai mică (172 demilioane de €, față de 178 cât a dat Chelsea pe Caicedo și Lavia): Dominik Szoboszlai (70 de milioane de € - RB Leipzig), Alexis Mac Allister (42 de milioane de € - Brighton), Ryan Gravenberch (40 de milioane de € - Bayern Munchen) și Wataru Endo (20 de milioane de € - VFB Stuttgart). Toți cei 4 s-au integrat foarte bine la Liverpool și "cormoranii" sunt lideri după 16 etape.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo