Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, gata să plătească peste 90 de milioane de euro pentru unul dintre cei mai valoroși jucători U21 din Europa

Bianca Dumitru

Publicat 10/11/2023 la 19:42 GMT+2

Florian Wirtz este unul dintre cei mai vânați fotbaliști din Europa, având pe urmele sale mai multe cluburi de top de pe continent. Conform presei din Spania, și cei de la Liverpool ar fi interesați de mutarea germanului, pregătind o ofertă importantă pentru transferul acestuia.

Jurgen Klopp manager of Liverpool celebrating the win at the end of the Premier League match between Liverpool FC and Everton FC at Anfield

Credit imagine: Getty Images

Florian Wirtz este unul dintre cei mai în formă tineri fotbaliști ai momentului, prestațiile sale bune aducându-l pe germanul de 20 de ani pe lista mai multor cluburi de top din Europa.
Printre echipele care îl urmăresc îndeaproape, dorindu-și să-i obțină transferul vara viitoare se numără Barcelona, Manchester City, PSG și Real Madrid.
Conform jurnaliștilor de la Fichajes.net, un alt club care intenționează să se înscrie în cursa pentru transferul lui Wirtz este Liverpool. În Anglia ar fi început să circule de mai multe săptămâni zvonuri privind oferta pe care o pregătesc "cormoranii".
Potrivit sursei citate, oficialii de pe Anfield ar fi dispuși să plătească 92 de milioane de euro în schimbul lui Wirtz, care s-a făcut remarcat prin abilitatea sa tehnică și viziunea asupra jocului.
Presa internațională consideră că, după ce a fost un jucător cheie la Leverkusen în ultimii ani, transferul la un gigant de pe continent este necesar pentru ca mijlocașul german să poată continua să se dezvolte și să-și atingă întregul potențial.
Fotbalistul de 20 de ani este unul dintre cei mai valoroși jucători U21 din Europa, având o cotă de piață de 85 de milioane de euro. Germanul mai are contract cu echipa lui Xabi Alonso până în 2027, iar nemții nu sunt dispuși să-i dea drumul foarte ușor.
Citește și:

Bayern îl vrea și ea pe Wirtz

Jurnaliștii din Germania au anunțat, în urmă cu circa o lună, că pe urmele fotbalistului de la Bayer Leverkusen ar vrea să intre și cei de la Bayern Munchen, care sunt mereu foarte atenți la talentele din Germania.
Campionii din Bundesliga ar avea "un plan ambițios" pentru a-l aduce pe Wirtz sub comanda lui Thomas Tuchel, unde bavarezii vor să-l vadă formând un duo de top cu Jamal Musiala.
Cei de la Bayern sunt încrezători în această cursă pentru transferul mijlocașului de 20 de ani, cel puțin vizavi de Barcelona. Asta ținând cont de faptul că suma cerută de Leverkusen în schimbul mijlocașului de 20 de ani se ridică la circa 100 de milioane de euro, o sumă mult prea mare pentru catalani, care se confruntă de mai mult timp cu probleme financiare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo