Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Old Trafford poate deveni istorie! Manchester United, sfătuită să-și facă un nou stadion, la costuri colosale

Nicu Savin

Publicat 26/12/2023 la 13:24 GMT+2

Old Trafford este casa lui Manchester United din 1910, iar Sir Jim Ratcliffe a angajat o firmă specializată pentru a se ocupa de modernizarea arenei. Specialiștii consideră, însă, că dărâmarea Teatrului Viselor și construirea unei arene ultramoderne ar fi o soluție mai potrivită. Man United ar trebui să învestească în jur de două miliarde de £ pentru noul stadion.

Manchester United's Old Trafford stadium (Reuters)

Credit imagine: Reuters

Manchester United a intrat deja într-o nouă eră, după ce Sir Jim Ratcliffe a cumpărat 25% din acțiuni în schimbul sumei de 1,25 miliarde de £. Miliardarul a promis, printe altele, că va investi o sumă mare pentru modernizarea stadionului Old Trafford și a făcut deja un pas în acest sens.
Populous, firma care a construit London Stadium (stadionul lui Tottenham), a fost însărcinată să prezinte cele mai bune variante, iar specialiștii îl sfătuiesc pe co-proprietarul lui United să construiască o nouă arenă. Variantele mai ieftine ar fi renovarea stadionului, care să presupună și o mărire a numărului de locuri, dar construcția unei noi case pentru United ar fi o soluție mai bună pe termen lung.
În apropiere de Old Trafford există foarte mult spațiu, care ar permite construierea unui nou stadion înainte ca "Teatrul Viselor" să fie demolat, astfel că Man United nu ar pierde bani prin mutarea pe o altă arenă în acest timp. La fiecare meci de acasă, clubul încasează aproximativ 4,1 milioane de £ prin vânzarea de bilete și abonamente, bani care ar intra în continuare în conturi, până la terminarea viitoarei arene.

Manchester United ar trebui să investească în jur de două miliarde de £ în construcția unui nou stadion

Conform Daily Mail, șeful companiei Popolous estimează că United ar trebui să plătesacă în jur de două miliarde de £ pe noul stadion, dar investiția este una sustenabilă și va putea fi amortizată ușor. Printr-o renovare a arenei Old Trafford doar s-ar amâna un deznodământ inevitabil, acela a distrugerii în timp, deoarece infrastructura de bază nu va putea fi schimbată prea mult, iar aceasta este mult depășită.
"Trebuie efectuat un exercițiu foarte detaliat cu privire la ceea ce ar trebui făcut la stadion. Clădirea se apropie de sfârșitul vieții sale naturale: cablajele, alimentarea cu energie electrică, totul se apropie de data expirării. Iar interioarele sunt foarte înguste. Cred că o nouă construcție s-ar putea dovedi a fi cea mai rentabilă soluție.
Da, cheltuielile inițiale sunt, evident, mai mari, dar există atât de mult teren disponibil pentru a fi dezvoltat acolo un nou stadion. Ei (n.r. Man United) ar putea continua să utilizeze terenul existent în timp ce lucrările de construcție sunt în desfășurare, ceea ce înseamnă că nu vor pierde veniturile aferente meciurilor de acasă. Din punct de vedere arhitectural, în spațiul disponibil ai putea face ceva cu adevărat inovator și incitant. Nu ar exista restricții de spațiu.", a declarat Chris Lee, directorul companiei Populous.
Până la o hotărâre definitivă privind stadionul, noua conducere de la Manchetser United va investi sume consistente pe plan sportiv. Presa din Albion scrie că deja există o listă cu jucători importanți care ar putea ajunge pe Old Trafford în această iarnă sau cel târziu în vara viitoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo