Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola recunoaște că simte compasiune față de Man. United înaintea derby-ului local cu City

Maria Olteanu

Publicat 01/03/2024 la 20:23 GMT+2

Manchester City primește duminică pe Etihad vizita rivalilor de la Manchester United, echipa lui Pep Guardiola fiind în căutarea celui de-al patrulea titlu consecutiv în Premier League. Guardiola a recunoscut înaintea acestui meci că o compătimește pe Manchester United, analizând ultimul deceniu plin de eșecuri de când Sir Alex Ferguson a părăsit echipa.

Pep Guardiola

Credit imagine: AFP

Articol scris de Alina Chiță
De când Ferguson s-a retras în 2013, după ce a câștigat ultimul dintre cele 13 titluri ale sale în Premier League, United nu a mai reușit să mai câștige acest trofeu. În acest timp, City a fost campioană de șase ori, obținând inclusiv cinci titluri în ultimii șase ani sub conducerea lui Guardiola, care a egalat tripla cucerire a lui United în sezonul trecut.
United se prezintă la derby-ul de duminică, de pe Etihad Stadium, la 15 puncte în spatele lui City, iar așteptarea de a fi încoronată din nou campioană se va prelungi pentru al 11-lea an. În acest context, Guardiola a recunoscut că înțelege cât de dificil trebuie să fie pentru United, după ce a trecut de la o perioadă de dominație sub conducera lui Ferguson la o perioadă în care e într-un con de umbră.
"Trebuie să câștigi cu marile cluburi. Nu este ușor pentru United să vină de la o perioadă incredibil de reușită cu Sir Alex și să facă față la asta. Uneori pot înțelege. Înainte, în Anglia aveau mai multă răbdare cu antrenorii. Astăzi, toată lumea pune multă presiune", a spus Guardiola.

Poate readuce Jim Ratcliffe momentele de glorie la United?

Speranțele lui United de a reveni la zilele de glorie de care s-a bucurat sub Ferguson au fost stimulate de investiția noului coproprietar Sir Jim Ratcliffe și a echipei sale INEOS.
Ratcliffe consideră că United va avea nevoie de doi-trei ani pentru a lupta cu City pentru titlu, Guardiola recunoscând că este posibil să existe o îmbunătățire majoră pe Old Trafford în următorii ani.
"Sir Jim Ratcliffe și oamenii săi știu despre clubul lor. Eu nu știu nimic. Nu eu sunt persoana potrivită pentru a vorbi despre lucrurile de acolo, întrebați-i pe cei care sunt la United în fiecare zi. Dacă au spus că au nevoie de doi sau trei ani, cine sunt eu să spun contrariul? Sunt destul de sigur că vor lucra pentru a reduce diferența, dar nu vă pot da un răspuns pentru că nu sunt acolo", a declarat Guardiola.
Din echipa lui City va lipsi Jack Grealish, care a suferit o nouă accidentare în victoria cu 6-2 din Cupa FA la Luton la mijlocul săptămânii. "El nu va fi apt pentru acest weekend, nu știu când va reveni", a spus Guardiola, citat de The Mirror.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo