Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, un antrenor exigent! Cum își sancționează jucătorii care se îngrașă înainte de startul sezonului

Bianca Dumitru

Publicat 06/01/2024 la 10:52 GMT+2

Pep Guardiola este antrenorul lui Manchester City din vara anului 2016. Gael Clichy, un fost fotbalist trecut prin echipa lui, a dezvăluit acum că tehnicianul este exigent, sancționându-i pe jucătorii care se îngrașă.

Pep Guardiola von Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Pep Guardiola a ajuns pe banca celor de la Manchester City în vara anului 2016, reușind să ducă echipa pe cele mai înalte culmi ale fotbalului.
Cum performanța nu poate fi obținută fără disciplină, spaniolul este un antrenor exigent. Asta a dezvăluit Gael Clichy, unul dintre foștii săi jucători de pe Etihad.
Francezul de 38 de ani și-a încheiat cariera în 2023. În perioada 2011-2017, el a fost jucătorul lui Manchester City, aflându-se un sezon sub comanda lui Guardiola.
Clichy a fost în sezonul 2016/17 unul dintre oamenii de bază ai lui Pep, adunând în acea stagiune cele mai multe minute din toată perioadă petrecută pe Etihad.
Fostul fotbalist a dezvăluit acum că Guardiola este un tehnician exigent, care nu-și primea jucătorii la antrenamente în cazul în care aceștia depășeau greutatea maximă înainte de startul unui sezon.
"Am văzut jucători care nu s-au antrenat câteva săptămâni. Dacă erai cu două kilograme peste greutatea maximă după ce se termina munca grea, cu alimentație corectă, din presezon, nu te antrenai", a declarat Gael Clichy, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Guardiola, unul dintre cei mai buni antrenori din toate timpurile

Francezul și-a amintit și alte lucruri despre Guardiola, atrăgând atenția asupra importanței pe care acesta o acordă staff-ului său tehnic.
"El a fost principalul, șeful, dar, în fața tuturor, a pus staff-ul tehnic la același nivel cu el. Un exemplu a fost într-o zi, când am făcut o pauză pentru a ne hidrata.
Pep a început să-mi vorbească, dar timpul de pauză a trecut și preparatorul fizic ne-a arătat ceasul și a strigat: 'Pep, acum e rândul meu, vorbiți mai târziu'. Și așa a fost", a adăugat fostul fotbalist.
Gael Clichy, care a mai fost antrenat, printre alții, și de Arsene Wenger, s-a declarat încântat de modul în care a perceput fotbalul sub comanda lui Guardiola, cu care și-ar fi dorit să aibă mai mult timp la dispoziție.
"A aprins o scânteie în modul meu de a înțelege fotbalul despre care mi-aș fi dorit să aflu mai multe", a conchis Clichy, care este în prezent asistentul lui Thierry Henry, în echipa națională U21 a Franței.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo