Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino a răbufnit, după victoria dramatică cu United: "Nu sunt clovn, sunt antrenorul principal"

Nicu Savin

Publicat 05/04/2024 la 10:28 GMT+3

Mauricio Pochettino a trecut de la agonie la extaz în timpul partidei dintre Chelsea și Manchester United, câștigată de londonezi cu 4-3, după ce în minutul 90+9 oaspeții aveau 3-2. De obicei, în astfel de scenarii, antrenorii dau frâu liber emoțiilor, dar argentinianul a fost extrem de calm. Presa a sugerat o oarecare lipsă de pasiune din partea sa, ceea ce l-a scos din sărite.

Mauricio Pochettino

Credit imagine: Getty Images

Ultimul meci al etapei intermediare din Premier League a fost de-adreptul dramatic. Chelsea a avut 2-0 cu Manchester United, dar "diavolii" au întors rezultatul și în minutul 90+9 conduceau cu 3-2. Londonezii au primit un penalty, transformat de Palmer, iar apoi cel mai bun jucător al "albaștrilor" în acest sezon a marcat și golul victoriei, declașând o bucurie de nedescris pe Stamford Bridge.
În astfel de momente, majoritatea antrenorilor "se transformă" pe marginea terenului, dar nu a fost cazul lui Mauricio Pochettino, care nu e nici pe departe un antrenor vulcanic. Calmul său ieșit din comun i-a făcut pe unii reprezentanți ai presei să-l "acuze" de lipsă de pasiune, ceea ce l-a enervat pe managerul argentinian.

Pochettino, după Chelsea - Man United 4-3: "Pasiunea nu înseamnă a fi un nebun care face prostii pe margine"

La conferința de presă de după meci, Pochettino a avut un discurs dur, subliniind că dacă nu se bucură excesiv la reușitele echipei sale nu înseamnă că nu pune suflet în ceea ce face. Argentinianul a insistat că un antrenor trebuie să-și păstreze calmul și în cele mai tensionate momente, pentru a avea luciditatea de a da incidațiile necesare.
"Pasiunea nu înseamnă a fi un nebun care face prostii pe margine... Eu nu sunt așa. Echipa trebuie să dea dovadă de pasiune alergând, încercând cu disperare să recupereze mingea și să marcheze goluri. Cred că aceasta este pasiunea pe care fanii noștri trebuie să o vadă.
Eu trebuie să fiu clinic, calm și analitic, pentru a mă concentra pe joc. La sfârșitul meciului, desigur, îmi arăt pasiunea, așa cum am arătat eu astăzi... Nu este nevoie de un circ pe marginea terenului. Nu sunt clovn, sunt antrenorul principal. Dacă vrea cineva un clovn, să-l caute în alăt parte", a spus Pochettino la conferința de presă.
Stăpânirea de sine a lui Pochettino a dat roade la meciul cu United. La final, Cole Palmer a dezvăluit că antrenorul i-a motivat exemplar pe jucătări după golul de 3-3, insuflându-le dorința de a marca și golul victoriei: "Când am marcat al treilea gol, Pochettino a spus: "Băieți, mai sunt două minute, haideți". Întotdeauna încearcă să ne conducă mai departe!".
În urma victoriei de aseară, Chelsea a urcat pe locul 10 în Premier League și speră în continuare la un loc de cupă europeană (e la un singur punct de Newcastle - locul 8 - care ar putea duce în Conference League). În schimb, United a rămas pe 6 și este la 9 puncte de Spurs. În runda următoare, Chelsea va juca în deplasare cu Sheffield, iar United va primi vizita lui Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo