Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul interviu al lui Ionuț Radu, după ce a ajuns în Premier League: "Este un vis, cel mai înalt nivel!"

Maria Olteanu

Publicat 27/07/2023 la 19:19 GMT+3

Portarul român Ionuț Radu a semnat în această după-amiază cu echipa engleză AFC Bournemouth, urmând să evolueze în ediția de campionat 2023-2024 în Premier League. Imediat după ce a semnat contractul, acesta a oferit un prim interviu în calitate de jucător al noii sale formații.

Ionuț Radu

Credit imagine: Getty Images

Ionuț Radu și-a găsit o altă echipă după despărțirea de Auxerre, acolo unde a avut evoluții apreciate, dar insuficiente pentru ca echipa să se salveze de la retrogradare. Portarul român a semnat în Premier League, iar în acest sezon va apăra buturile celor de la AFC Bournemouth.
Portarul român de 26 de ani a fost din nou împrumutat de Inter, echipă unde acesta revenise în vară, după ce îi expirase împrumutul în Ligue 1.
Cele două părți au negociat în ultimele zile, iar până la urmă Radu a ajuns la o înțelegere cu formația engleză, acolo unde va evolua pentru cel puțin un an. Dacă evoluțiile sale vor fi convingătoare, portarul român poate rămâne la Bournemouth, care ar trebui să achite 8 milioane de euro italienilor în schimbul său.
Imediat după ce a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Ionuț Radu a oferit un prim interviu, în care a vorbit despre noua experiență care urmează pentru el.
CITEȘTE ȘI:

Ionuț Radu, primul interviu la AFC Bournemouth

"Mutarea a început să se contureze acum o săptămână. Managerul meu m-a sunat și mi-a zis că există interes din partea lui Bournemouth și am fost încântat.
Să fii dorit de un club din Premier League este un lucru foarte important, i-am dat OK-ul managerului meu și i-am spus să vadă care e situația.
Cred că vor fi multe diferențe (n.r. – față de Serie A și Ligue 1), pentru că acesta este cel mai bun campionat din lume. Diferențe la nivel de calitate, viteză și alte aspecte.
Evident, pentru fiecare copil care începe să joace fotbal este un vis să joace în Premier League, este cel mai înalt nivel.
Sigur, unul dintre obiectivele mele este să-mi trec numele pe lista românilor care au făcut diferența în Premier League. Sincer, am urmărit foarte mult Premier League, pentru că mulți jucători importanți au venit în acest campionat.
Sigur, provocările pentru un fotbalist țin focul aprins. Ai nevoie de provocări, să fii motivat în fiecare zi. Suntem trei portari buni și ne putem motiva reciproc pentru a munci din greu.
Obiectivul este să muncesc din greu și să demonstrez că sunt un jucător de Premier League", a fost prima reacție a goalkeeper-ului român în tricoul noii sale echipe, pentru www.afcb.co.uk.
Suporterii noii sale echipe vor avea prima oportunitate de a-l vedea pe Radu la amicalul de pe teren propriu, de sâmbătă, cu Atalanta.
Gruparea condusă pe bancă de Andoni Iraola nu îi garantează neapărat locul de titluar lui Radu, deoarece între buturile echipei din Anglia se află Neto, goalekeeper-ul de 34 de ani trecut pe la Valencia sau Juventus.
Cu toate acestea, portarul român are șanse mai mari să prindă câteva meciuri în poartă decât la Inter. Italienii l-au împrumutat la foarte multe echipe de-a lungul timpului pe Radu, iar înțelegerea dintre cele două părți expiră la finalul sezonului viitor, după 11 ani petrecuți la Inter.
3,5 milioane de euro este cota pe care o are Ionuț Radu pe site-ul de specialitate Transfermarkt.
Ionuț Radu și-a petrecut ultimele șase luni din carieră apărând poarta lui Auxerre, fiind împrumutat în Ligue 1. Goalkeeper-ul a adunat 17 partide pentru echipa din Hexagon și a reușit să-și păstreze poarta intactă de cinci ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo